• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Etkinlikler

Events
Arkadaşlar merhaba, İş güvenliği uzmanlarını etkileyen psikososyal risk faktörleri üzerine bir çalışma yapıyoruz. Bunun için 21 soruluk basit ve sıkmayan bir anket hazırladık. Cevaplamanızı rica ediyoruz. Anket Linki: http://goo.gl/forms/m2I4tJn7VdWBDJuc2 Anketi çevrenizdeki uzman arkadaşlarla da paylaşırsanız çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler
Eğitim Adı TMGD ADR UYGULAMA EĞİTİMİ Eğitimin Verileceği Tarih 28 MAYIS 2016 Saat 09:30 – 17:30 Eğitim Verileceği Yer Kocaeli Sivil Toplum Merkezi Eğitmen Bilgileri Ernail HAYIRLI / TMGD Uzmanı – TMGDER Başkanı Eğitimin Amacı ve İçeriği ADR kapsamında Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı(TMGD) bulundurmak veya hizmet almak zorunda olan işletmelere hizmet vermeye başlayan veya henüz TMGD belgesi almış olup, hizmet vermeye başlamamış olan TMGD lere yönelikTMGD Uygulama Eğitimi. Katılımcı Sayısı 20 Kişi Eğitim Katılım Şartları ve Ücreti Eğitim Ücretini Yatırmış Olmak Eğitim ücreti bilgisi için 02623236273 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Eğitim ücretini Türkiye İş Bankası Merkez Şb: 2400 – 1899008...
Eğitim Adı LPG YETKİLİ İŞLETME PERSONELİ (POMPACI) EĞİTİMİ Eğitimin Verileceği Tarih 07- 08 MAYIS 2016 Saat 10:00 – 17:30 Eğitim Verileceği Yer TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Alemdar Cad. Soydan İş Merkezi K:5 No: 151 İzmit / KOCAELİ Eğitmen Bilgileri EZGİ TOPARLAK – Çevre Mühendisi / Lpg İstasyonları Sorumlu Müdür Eğitimin Amacı ve İçeriği Sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasasında; LPG’nin doldurması ve / veya boşaltılması operasyonunu gerçekleştiren Dolum Tesisi Doldurma/Boşaltma personelininbilgi birikimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve belgelendirmelerini sağlamaktır. LPG Piyasası Hukuki Düzenlemeleri ve Standartlar İş sağlığı, güvenliği ve çevrenin korunması LPG’nin teknik...
EVSEL KATI ATIK YÖNETİMİ ve KOCAELİ UYGULAMALARI PANELİ * Atık Yönetimi ve Kocaeli‘ nin Mevcut Uygulamaları - Ali DOĞAN / Çevre Mühendisi * Türkiye‘ de ve Dünya‘ daki Mevcut Uygulamalar - Zeynep SOYER / Çevre Mühendisi * Evsel Katı Atık Bertaraf Geri Kazanım Yöntemleri ve Çevresel Etkileri - Sait AĞDACI / Çevre Mühendisi Panelimiz 30 Nisan 2016 Cumartesi Günü 13:30 - 16:30 saatleri arasında Kocaeli Sivil Toplum Merkezinde gerçekleştirilecektir. Panelimiz herkese açıktır...
Meslek Elemanı Tanımı Isıtma ve doğalgaz iç tesisat işlemlerini, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirebilen kişilerdir. Giriş Koşulları Okuma yazma biliyor olmak veya ilkokul mezunu olmak, Bedensel ve fiziksel olarak mesleği yapabilecek yeterliliklere sahip olmak, Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabilir raporu sahibi olmak. İstihdam Alanları Bireyler, başta tesisat teknolojisi ve iklimlendirme olmak üzere pek çok sanayi alanında ısıtma ve doğalgaz iç tesisat işlerinde çalışma imkanı bulabilirler. Eğitim Öğretim Ortam Ve Donanımları Hayat Boyu Öğrenme Genel müdürlüğünce yetki verilen kurumlar ve sektördeki işletmelerde mesleki eğitimler verilir. Programın doğru bir şekilde uygulanması için...
Meslek Elemanı Tanımı İş sağlığı ve iş güvenliği kuralları çerçevesinde metal ve alüminyum doğrama, metal şekillendirme, sac ve metal mobilyacılık işlerini gerektiği şekilde yapabilen bireylerdir. Giriş Koşulları İlkokul mezunu ya da okur yazar olmak, Bedensel ve fiziksel olarak meslek ile ilgili bir işleri yapmaya engel bulunmamak, Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabilmesi için sağlık raporundan sahip olmak. İstihdam Alanları Meslek ile ilgili eğitim alan kişiler, Makine- Metal sektöründeki Fabrikalar ile metal işleri atölyelerinde çalışabilir. Eğitim Öğretim Ortamı Ve Donanımları Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumları ve sektör işletmelerinde mesleki eğitimler verilir, Eğitimin verilebilmesi için...
Meslek Elemanı Tanımı Plastik işleme makinelerini çalıştırmayı bilen bu makineleri uygun kalıpları bağlayabilen, makinelerin üzerindeki sistemlerin bakım onarım ve kontrolünü yapan bu makinelerde plastik ürün ilgili edebilen kişidir. Giriş Koşulları İlköğretim mezunu olmak, Bedensel ve fiziksel olarak bu işin gereklerini yapacak herhangi bir özrü bulunmamak, İstihdam Alanları Plastik teknolojisinde hizmet veren işletmelerde, Plastik Kalıp imalatında yönelik faaliyet gösteren kurumlarda çalışabilirler. Eğitim Öğretim Ortamları Ve Donanımları Mesleki eğitim ve halk eğitim merkezleri ile sektördeki işletmelerde plastik kalıpçılığı mesleki eğitim verilmektedir. Program eğitiminin verilmesi için plastik teknolojisi alanı standart...
Meslek Elemanı Tanımı Yapılara boru tesisatı döşeme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir. Giriş Şartları Okur yazar olmak yada ilköğretim mezunu olmak, Meslek ile ilgili işleri yapabilecek niteliklere sahip olmak. İstihdam Alanları Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme sektöründe fabrika kazan dairelerinde, Isıtma tesisatı taahhüt firmaları gibi yerlerde iş imkanı bulabilirler. Eğitim Öğretim Ortamları Ve Donanımları Mesleki Eğitim Merkezi ve halk eğitim merkezi ile sektördeki işletmelerde mesleki eğitimler verilir. Eğitim için, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı standart donanımları ile ekipmanları tahsis edilmelidir. Belgelendirme Boru kaynakçısı mesleki eğitimi amacı, meslek elemanlarının sahip olması...
Meslek Elemanı Tanımı Her türlü asansörlü emniyetli ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayacak Bakım ve Onarım işlerini kendi başına ve yapabilme bilgi ve becerisine sahip nitelikli bireydir. Giriş Şartları Okur yazar olmak yada ilköğretim mezunu olmak, Meslek için gereken işleri yapabilmek için gerekli bedensel ve fiziksel özellikleri haiz olmak. İstihdam Alanları Elektrik elektronik sektöründe asansör ve yürüyen merdiven teknik servislerinde istihdam alanı bulabilirler. Eğitim Öğretim Ortamı Ve Donanımları Mesleki Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve sektördeki işletmelerde asansör bakım onarım mesleki eğitimleri verilmektedir. Programın uygulanması için gereken ekipman ve elektrik elektronik teknolojisi standart alanı...
Meslek Elemanı Tanımı İş sağlığı ve güvenliği kuralları çerçevesinde ısıtma ve Doğalgaz Tesisat işlerini gerektiği gibi yapabilen kişidir. Giriş Şartları İlköğretim mezunu olmak veya okuma yazma bilmek, Meslek işlerini yapabilecek nitelikte bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak, Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabilmek için sağlık raporuna sahip olmak. İstihdam Alanları Mesleki yeterliliklerini kazanan bireyler başta tesisat teknolojisi ve iklimlendirme işleri olmak üzere pek çok sanayi kolunda ısıtma ve Doğalgaz Tesisat işlerini yapabilirler. Eğitim Öğretim Ortamları Ve Donanımları Mesleki eğitimler Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlar tarafından ve sektördeki işletmeler tarafından verilmektedir...
Meslek Elemanı Tanımı Orman ve kırsal alanlardaki yangınlara müdahale edip, söndürebilme konusunda bilgi, beceri ve donanıma sahip kişidir. Giriş Koşulları Okuryazar Olmak ya da İlkokul mezunu olmak, Meslek ile ilgili işleri yapabilmek için gerekli bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak. İstihdam Alanları Orman yangınlarının söndürülmesinde ve kırsal alanların yangınlarının söndürülmesinde çalışabilirler. Eğitim Öğretim Ortamı Ve Donanımları İlgili genel müdürlüğe bağlı eğitim kurumlarında eğitimler verilmektedir. Program uygulanabilmesi için itfaiyecilik ve yangın güvenliği standart olan donanımları ve ekipmanları gerekir. Belgelendirme Verilen mesleki eğitimlerde amaç, bireylerin mesleğin yeterliklerine sahip...
Meslek Elemanı Tanımı Yüksekte güvenli bir şekilde çalışabilmeyi sağlayacak bilgi, beceri ve donanımı edinerek, acil durumlarda uygulanacak kurtarma yöntemlerini bilen, uygulayan ve bu işlemleri yapabilen kişilerdir. Giriş Şartları İlkokul diploması sahibi olmak yada okuma yazma bilmek, Mesleğin gerektirdiği niteliklere sahip olmak. Örneğin; yükseklik korkusu, Vertigo, sarılık, şeker hastalığı gibi hastalıkları bulunmamak. Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabilecek sağlık raporuna sahip olmak. İstihdam Alanları Meslek ile ilgili yeterlilikleri kazanan bireyler, Petrol rafineleri, doğalgaz tesisleri, petrokimya Endüstrisi, inşaat sektörü, Enerji nakil hatları, yüksek binalar, Rüzgar türbinleri, silolar, hidroelektrik...