• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Etkinlikler

Events
Değerli Arkadaşlar, Uluslararası Nebosh'tan sonra en geçerli sertifika olan Orijinal IOSH sertifikasına artık Türkçe veya İngilizce eğitimle kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Uzaktan eğitimle iş yerinizden izin almadan, Ankara veya İstanbul'da eğitim için konaklama vs. ücretler ödemeden, tamamen online şekilde 30 iş günü içerisinde İngiltere'den gelen Orijinal IOSH sertifikası elinizde. Üstelik %99,9 geçme garantili başarı yüzdemiz ile... İrtibat için; 05449084433 numaralı (sadece whatsup) telefona yazabilirsiniz. Saygılarımla, Yusuf Eken
Proses Emniyet Sempozyumu 17-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında The Green Park Pendik Hotel & Convention Center 1. Sempozyuma gelen kitle ? Sempozyuma katılacak kitle; İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları, Proses Emniyeti Uzmanları, Yatırım ve Bakım Müdür ve Mühendisleri, Otomasyon Mühendisleri, Elektrik, Elektronik ve Enstrüman Mühendisleri, Laboratuvar Çalışanları, İşyeri Hekimleri, Öğretim Görevlileri, Bakanlık yetkilileri, vb. 2. Kitlenin sektörü ? Hangi sektörden geliyorlar ? (Dinleyici kitlesi) Yüzdelik pay verebilir misiniz ? Dinleyici sektörleri; Petrokimya tesisleri, rafineriler, Boya sanayi, Kimya fabrikaları, Enerji sektörü, Tekstil sanayi, Otomotiv sektörü, vb. 3. Gelecek kütlenin bölüm ve görevleri nedir ...
ÖSYM ile yapılan görüşmeler neticesinde sınav müracaat tarihleri aşağıdaki şekilde güncellenmiştir. Eğitim kurumları ve sınava müracaat edecek adayların bu duyuruda belirtilen doğrultuda işlemlerini yapmaları önem arz etmektedir. Bilindiği üzere; işyeri hekimleri, iş güvenliği uzmanları ve diğer sağlık personellerinin eğitim, sınav ve belgelendirilmesi işlemleri, ilgili mevzuat kapsamında yürütülmektedir. Bu itibarla; 29 NİSAN 2017 (Cumartesi) günü yapılacak merkezi sınavla ilgili açıklama aşağıda belirtilmiş olup, adayların bu takvime göre hareket etmeleri önem arz etmektedir. 1- Yapılacak sınavla ilgili “Sınav Uygulama Duyuru Metni” daha sonra www.isggm.gov.tr adresinde ilan edilecektir. 2- 2017-İSG NİSAN DÖNEMİ sınavına; Genel...
03 Aralık 2016 tarihinde yapılacak olan 2016-İSG Sınavı ile ilgili, Genel Müdürlüğümüzce 14 Haziran 2016 tarihinde yayınlanan duyuru doğrultusunda, 26 EYLÜL 2016 tarihi itibariyle başvurular alınarak gerekli değerlendirmeler tamamlanmıştır. Gerek ilk defa eğitim alan İSG Profesyoneli adaylarının uygulamalı eğitim onaylarının tanınan süre içinde tamamlanamamış olması, gerekse geçmiş yıllarda eğitim aldıkları halde eksik evrakları nedeniyle sınav listesine dahil edilemeyenlerin ve doğrudan sınava girmeye hak kazanan adaylardan eksik evrak nedeniyle müracaatlarını tamamlayamamış adayların bulunduğu anlaşıldığından, müracaat tarihlerinin uzatılmasına karar verilmiştir. 18 EKİM 2016 tarihine kadar eğitimlerinin tüm unsurlarını (uzaktan...
Selam arkadaşlar yaklaşan 3 aralık 2016 sınavına isgtürkiye olarak hazırlanmaya başlıyoruz sizlerinde yardımı ile sitemize özgü hap bilgiler paylaşımları başlaycaktır aktif soru çözüm saatleri ile sınava hazırlanalım diyoruz desteklerinizi bekliyorum
http://www.cmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=95079&tipi=69&sube=10#.V9KHvk2LSUk Eğitim Adı LPG OTOGAZ İSTASYONLARI SORUMLU MÜDÜR EĞİTİMİ Eğitimin Verileceği Tarih 23-24-25 EYLÜL 2016 Saat 09:30 – 17:30 Eğitim Verileceği Yer TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Körfez Mah. Yüce Rıfat Sok. No: 67 /1 İzmit / KOCAELİ Eğitmen Bilgileri Ezgi TOPARLAK Emre AĞAŞÇI Eğitimin Amacı ve İçeriği Ülke ve toplum yararları doğrultusunda kaliteli, sağlıklı, güvenli ve ekonomik tesislerin gerçekleştirilmesi amacıyla, LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür hizmetlerinin yerine getirilmesinde ve denetlenmesinde görev alacak mühendislerin bilgi birikimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve belgelendirmelerini sağlamaktır. ÇMO...
Etkinliğin Tarihi: 03.09.2016 10:00-17:00 Etkinliğin Yeri: TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BURSA ŞUBESİ KONFERANS SALONU Şubemiz Remzi Erişler Konferans Salonu‘nda Patlamadan Korunma Dökümanı (PKD) Hazırlama Semineri gerçekleştirilecektir. Etkinliğe katılım ücretsiz olup, genel katılıma açıktır. Şubemiz Remzi Erişler Konferans Salonu‘nda Patlamadan Korunma Dökümanı (PKD) Hazırlama Semineri gerçekleştirilecektir. Etkinliğe katılım ücretsiz olup, genel katılıma açıktır. İçerik Atex Sertifikası Nedir? Ülkemizde ATEX Mevzuatı Patlayıcı Ortam Nedir? Patlama Üçgeni? Parlama Limitleri Gaz Karışımlarının LEL Hesapları Tehlikesiz / Tehlikeli Bölge Tehlikeli Bölge Sınıflandırması Boşaltma Boşaltma Miktarı Hesapları...
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 4 Nisan 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek 6645 sayılı kanun numarası ile yasalaştı. Kanun 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda da önemli değişiklikler yaptı. Bu değişikliklerin en önemlilerinden biri şüphesiz çalışma ve iş dünyasını yakından ilgilendiren belge zorunluluğu getirilen meslekler olmuştur. Kanuna göre; “Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki...
Bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını kazanmış ve bunları mal ve hizmet üretiminde iş hayatınca kabul edilebilecek standartlarda uygulayabilen; üretimi planlayabilen; üretim sırasında karşılaşılabilecek problemleri çözümleyebilen; düşüncelerini yazılı, sözlü ve resim ile açıklayabilen; üretimle ilgili pratik hesaplamaları yapabilen kişi. 17/06/2016 GÜNÜN BİLGİSİ YaZan: Av.Hüseyin Numan BİLİR
Mesleki yeterlilik belgesi alamayan çalışanların istihdam sorunu yaşamaması ve sektör faaliyetlerinin olumsuz etkilenmemesi amacıyla bu mesleklerde mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu 31 Aralık 2016 tarihine kadar ertelenecek ve bu süre Bakanlar Kurulu'nca bir yıla kadar uzatılabilecek. YENİ YASA TASARISI İLE YASAL METİN SAĞLANIYOR 6 Haziran’da Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna sunulan “Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılan Kanun Tasarısı” ile, bir takım yenilik ve değişiklikler çalışma hayatımızda yerini alacaktır. Özellikle Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu konusunda 40 meslekte 26.05.2016 tarihinden itibaren mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu yerine...