• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Etkinlikler

Events
Meslek Tanımı Uygun teknikle iş makinesi resmi çizerek, resimleri makinelerin tanıyabileceği formata dönüştürebilen, makinelerin bakım onarım montaj ve demontaj işlemlerini iş güvenliği çerçevesinde yapabilen kişilerdir. Giriş Şartları Okur yazar olmak veya ilkokul mezunu olmak, Mesleğe uygun fiziksel ve bedensel yeterliliğe sahip olmak, Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabilir raporu olmak, İstihdam Alanı Bilgisayarlı makine CNC operatörü mesleki eğitimi alan kişiler, başta metal sanayi olmak üzere bilgisayarlı makine imalatı yapılan sanayi kollarında çalışabilirler. Eğitim Öğretim Ortam ve Donanımları Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğünce belirtilen kurumlarca eğitim verilebilir. Mesleğin eğitimi verilebilmesi için...
Meslek Tanımı Makinelerin gerektiğinde bakım ve onarım işlerini yapabilen, bu işler iş güvenliği çerçevesinde gerçekleştiren kişidir. Giriş Şartları Okuma yazma biliyor olmak veya ilkokul mezunu olmak, Fiziksel ve bedensel olarak mesleğin gereklerini yapabilecek durumda olmak, Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabilir raporu olmak. İstihdam Alanı Makine bakım ve onarım sektöründeki işletmelerde, Talaşlı imalat fabrikaları ve tekstil fabrikalarında, Mobilya atölyelerinde, Şantiyelerde, Üretim ve imalat yapan tüm fabrika ve atölyeler makine bakım bölümlerinde çalışabilirler. Eğitim Öğretim Ortam ve Donanımları Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce görevlendirilmiş firmalar tarafından eğitim verilebilmektedir. Makine...
Mesleki Eğitim Seviyesi: 4 Meslek Tanımı Makine parçalarını işleyebilen, talaşlı üretim makineleri kullanmayı bilen, makinelerin kontrol ve ayarlarını yapabilen makine sistemleri bakım ve onarımını yapabilen kimselerdir. Giriş Koşuları İlköğretim mezunu olmak, Mesleği icra edebilmek için gereken fiziki ve bedensel yeterliliklere sahip olmak. İstihdam Alanı Kişiler mesleğin gerektirdiği yetkinlikleri kazandıktan sonra, makine imalat ve kalıpçılık sektöründe istihdam alanı bulabilirler. Eğitim Öğretim Ortam Ve Donanımları Halk eğitim ve mesleki eğitim merkezleri ile sektörde hizmet veren işletmeler tarafından mesleki eğitim verilmektedir. Makine teknolojisi alanı donanımları ve ekipmanları gerekmektedir Belgelendirme Mesleki...
Meslek Tanımı Boyacılar; yapıların beton, ahşap, sac, metal, iç ve dış yüzeylerini tavan, duvar, merdivenleri, yağlı, plastik boya, vernik ya da kaplama malzemeleriyle kapatan ve alçı malzemelerini de kullanarak alçı sıva yapabilen kişilerdir. Giriş Koşulları İlkokul mezunu ya da okur yazar olmak, Boyacılık mesleğini yapabilecek fiziksel ve bedensel yeterliliğe sahip olmak. İstihdam Alanı Boyacılık mesleği inşaat teknolojisi alnı içine girmektedir. İnşaat sektörü, belediyeler, bayındırlık hizmetleri, devlet demir yolları, su işleri, iller bankası, Elektrik dağıtım şirketleri, Havayolları, Türk Telekom, bürolar gibi oldukça geniş istihdam alanı bulunmaktadır. Eğitim Öğretim Ortam ve Donanımları İnşaat Teknolojisi standart...
Madde 14 - Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yetki Belgesi 5 yıl süreyle geçerlidir.Bu belgeye sahip gerçek veya tüzel kişiler belgenin geçerlilik süresi boyunca 15 inci maddedeki şartları haiz olmak zorundadırlar. Bu şartlara uymayanların belgeleri iptal edilir ve faaliyetleri durdurulur. Bu şekilde faaliyeti durdurulan kurum ve kuruluşlar, eğitimini tamamlamamış katılımcıların eğitim ücretlerini iade etmek zorundadırlar. Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yetki Belgesi Almanın ve Yenilemenin Şartları, Geçersiz Sayılma Madde 15- Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yetki Belgesi alabilmek için; a) Gerçek ve/veya tüzel kişilerin durumları itibarıyla; 1) Gerçek kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, 2) Tüzel kişilerin Türkiye Cumhuriyeti...
Mesleki Yeterlilik ve Mesleki Eğitim Ülkemizde mesleki eğitimin ortaya çıkışı ve gelişimini irdeleyecek olursak, 19.06.1986 tarihinde “3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu” yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun amacı “çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda ve işletmelerde yapılacak mesleki eğitime ilişkin esasları düzenlemek” olarak belirtilmiştir. Günümüze kadar geçen süreçte kanunun uygulanmasında altyapısal eksikliklerden ileri gelen denetim yetersizliğinden sıkıntılar yaşanmışsa da belirli bir yol alınmaya çalışılmıştır. Daha sonra 07.10.2006 tarihinde yürürlüğe konulan “5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu” ile birçok Avrupa Birliği ülkesinde de bulunan, mesleki eğitim konusu daha geniş çerçeveden değerlendirmeye alınarak...
Katılımcıların bilgi seviyesini değerlendirin TÜİK 2013 verilerine göre Türkiye’de 15 yaş üzeri nüfusun yaklaşık %60’ı ilköğretim veya altı seviyede eğitim görmüştür. Hiç eğitim görmeyen yani okula gitmeyen nüfus oranı ise yaklaşık %11. Özellikle mavi yaka olarak adlandırılan ve daha çok beden gücü ile iş yapan mesleklerde eğitim verirken, katılımcıların ez az yarısının hiç okula gitmediğini veya en fazla ilkokul mezunu olduğunu düşünmelisiniz. Bu da katılımcıların okuma-yazma-anlama seviyesinin yüksek olmadığını gösterir. Okuma-yazma bilmeyen veya sadece ilkokul düzeyinde bilen bir yetişkin, yazılı kaynakları anlamakta zorluk çekecektir. Eğitimi planlarken katılımcıların eğitim seviyesini değerlendirmeli ve buna göre bir eğitim...
Meslek Tanımı Sıvacılar, sıva ile ilgili teknik çizim ve hesapları yapan, binaların, yatay, dikey ve eğik iç ve dış yüzeylerindeki sıvalarını yapacak tekniki bilgi ve beceriye sahip kişilerdir. Giriş Koşulları Okur yazar olmak ya da ilkokul mezunu olmak. Bedensel ve fiziksel olarak bu meslek için gerekli yeterliliklere sahip olmak. İstihdam Alanları Kişiler, inşaat teknolojisi alanında hizmet veren, yapı- inşat sektöründe, inşaat firmalarında, belediye ve bayındır hizmetlerinde, mühendislik bürolarında çalışabilirler. Eğitim Öğretim Ortamları Eğitim öğretim için halk eğitim ve mesleki eğitim merkezleri ile inşaat sektöründe hizmet veren işletmelerde eğitim verilebilmektedir. Programın eğitiminin verilebilmesi için, İnşaat...
Meslek Tanımı Duvar dış kısımlarına alçı uygulayan, bölme duvar, giydirme duvar ve asma tavan uygulaması yapabilen kişidir. Giriş Şartları İlkokul okumak ya da okur yazar olmak, Mesleği icra edebilmek için sahip olunması gereken fiziki ve bedeni yeterliliğe sahip olmak. Yapı tamamlama işleri ile dekorasyon işlerinde hali hazırda çalışmak. İstihdam Alanı Mesleği icra edebilecek kazanımlara sahip olan kişi İnşaat teknolojisi işlerinde, İnşaat sektöründe, dekorasyon ve yapı tamamlama işlerinde çalışabilirler. Eğitim Öğretim Ortam ve Donanımları Mesleğin eğitimi halk eğitim ve mesleki eğitim merkezlerinde verilmekte olup, bazı işletmelerde de bu eğitimler verilmektedir. Program eğitiminin verilebilmesi için inşaat teknolojisi...
Meslek tanımı Belirli projede bulunan ölçü ve şekillerdeki beton kalıpları hazırlayan, söküm ve bakım işlemlerini yapan, nitelikli kişi betonarme demircisidir. Giriş Şartları Okur yazar olmak, Mesleğin gerektirdiği işleri yapabilecek bilgi birikimi ve bedensel yeterliliğe sahip olmak, İstihdam alanları İnşaat teknolojisi konusunda çalışma yapan iş yerlerinde çalışabilirler. Yapı, betonarme, inşaat sektörü, şantiye ve yapı elemanı üretim tesislerinde çalışabilirler. Eğitim Öğretim Donanım ve Ortamları Eğitimler, halk eğitim ve mesleki eğitim merkezleri ile sektördeki işletmeler tarafından verilebilmektedir. Eğitimlerin anlatılabilmesi için inşaat alanı donanımı ve ekipmanı bulunmalıdır. Belgelendirme Betonarme demircisi...
Sondaj, özellikle bu iş için tasarlanmış makineler ve araçlarla yapılan, yeryüzünde ve her türlü katı ortamda her yöne yeraltı yapısı, jeolojik formasyonlar, yeraltı zenginlikleri hakkında bilgi toplamak ve keşif yapmak için üretim yapacak firmaların kuyu açmak için kullandıkları yöntemdir. Sondaj birçok amaçla yapılabilir, ancak ana ilkesi yeraltının jeolojik yapısının doğal zenginliklerinin daha kesin bir şekilde belirlenmesi için nitelik ve nicelik bakımından boyutlarının araştırılmasıdır. İş güvenliği yasası kapsamınca, arama sondaj mesleki eğitimi zorunluluğu olan arama ve sondaj işleri içeriği kanunda şöyle açıklanmıştır: -Petrol, tabii gaz, su, her çeşit maden, maden filizleri ve mineralleri arama ve her çeşit sondaj işleri...
Meslek Elemanı Metalurji mesleğinde çalışan kişiler, demir çelik üretimi artığı olan baca tozunun geri kazanımını sağlayacak işlerde çalışan, Kalite kontrol sistemi konusunda bilgisi olan, proseslere hakim ve çevreye zarara vermeyen, bütün bu işleri iş güvenliği çerçevesinde yapabilen kişilerdir. Giriş Koşulları Okur yazar olmak, Mesleğin gerektirdiklerini yapabilecek güç ve fiziki yeterliliği sahip olmak, Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabileceğine dair rapora sahip olmak, İstihdam alanı Metalurji ve sanayi mesleki eğitimi başarıyla tamamlayan kişiler,Metalurji sektörü ile, premetalurji sektöründeki istihdam alanlarında çalışabilirler. Eğitim Öğretim Ortam ve Donanımları Metalurji mesleki eğitimi, hayat boyu öğrenme...