• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yönetmelikleri Daha Anlaşılır Ve Sadece Önemli Yerlerini Anlamak

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Sadece banamı çok karışık geliyor bilmiyorum ama yönetmelikler çok karışık ve anlaşılması çok zor geliyor. Örneğin Binaların yangınlardan korunması hakkında yönetmek pdf olarak 104 sayfa tutmaktadır. Bunun belki de 10 15 sayfası yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Daha çekirdek bilgi ile öğrenebileceğimiz kaynaklar var mıdır?
Mevzuatları okudukça kafam daha çok karışıyor ve sıkılıyorum.
İyi çalışmalar.

Üyeler Görebilir
Merhabalar, bu konuda haklısınız zaman zaman karmaşık olabiliyor. Çünkü bu yönetmelikler birçok endüstriyi kapsayacak şekilde hazırlanıyor. Yönetmeliklerden özet çıkarmak için AI araçları kullanabilirsiniz ama ben şahsen önermem. Çünkü hem bu araçlar yorum katabiliyor hemde sizin için önemli olan yapay zeka için önemli olmayabilir.

Benim önerim Yasal Kayıt Listeleri oluşturmanız. Bu listelerde her yönetmelik için nelerin işletmenize uygulanabilir olduğunu ve bu gerekliliği nasıl sağladığınızı değerlendiriyorsunuz. Bu kolay bir yol değil ve uzun sürer fakat hem daha fazla yönetmeliklerle aşina olmanızı sağlar hemde derli toplu bir yasal gereklilik listesi oluşturmuş olursunuz.