• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Haber İş Kazası Olmayan Iş Yerlerine 3 Yıl Prim Indirimi

1742141599511.png
İşsizlik Sigortası Kanunu kapsamında, son üç yıl içinde ölümlü veya sakatlanmayla sonuçlanan iş kazası yaşanmayan çok tehlikeli sınıfta yer alan ve en az 10 işçi çalıştıran iş yerlerinde işverenin ödemesi gereken işsizlik sigortası primi 1 puan indirimli uygulanacak.
İşsizlik Sigortası Kanununa göre, son üç yıl içinde ölümlü veya sürekli iş göremezlikle (sakatlanmayla) sonuçlanan iş kazası meydana gelmeyen çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerine prim teşviki uygulanacak.

HaberTürk'ten Ahmet Kıvanç'ın aktardığına göre bu teşvikten yararlanan iş yerlerinde işverenin işçi başına ödeyeceği işsizlik sigortası primi ise yüzde 2 yerine yüzde 1 olarak uygulanacak.

2025 yılı itibarıyla teşvikten yararlanan işletmelerde işverenin aylık prim indirimi 260 TL ile 1.950 TL arasında değişirken, 15 işçi çalıştıran bir işletme için yıllık tasarruf miktarı 46.800 TL ile 351.000 TL arasında değişiklik gösterecek.

Prim indiriminden yararlanan iş yerlerinde ölüm veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan bir iş kazası yaşanırsa ise kaza bildirimini takip eden ay başından itibaren teşvik sona erecek. Eğer iş kazası bildirilmez veya geç bildirilirse, işveren teşvik hakkını kaybedecek ve 5 yıl boyunca bu indirimden yararlanamayacak.

Teşvik kapsamında iş yeri, SGK'ye başvurmadan otomatik olarak prim indirimi alacak. Daha önce teşvik hakkını kaybetmiş işletmelerin ise son üç yılda iş kazası yaşanmaması durumunda yeniden başvuru yapmaları gerekecek.

İşçi sayısının 10’un altına düşmesi veya iş yerinin çok tehlikeli sınıf kapsamından çıkması halinde ise prim indirimi iptal edilecek.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst