• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici madde kapsamında sertifika yükseltme kılavuzu

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Sayın @Üyeler

Bildiğiniz üzere yakın zamanda çok tartışılan sınıf yükseltmeyle ilgili taslak maddesi resmi gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik kapsamında uzmanlık sınıfını yükseltebilecek meslektaşlarımız için aşağıda ki kılavuz yayınlanmıştır. Şimdiden tüm meslektaşlarımıza ve mesleğimize hayırlı olmasını dilerim.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view spoiler content!

SERTİFİKA BAŞVURU KILAVUZU
  1. Genel Müdürlüğümüzce yapılan duyuru kapsamında tarafınıza otomatik başvuru oluşturulup oluşturulmadığını kontrol etmek için: İSG-KATİP > Süreç Yönetimi > Sertifika Başvuruları menüsüne girilir.
  2. Bu menüde “GEÇİCİ MADDE KAPSAMINDA A SINIFI İGU SERTİFİKASI BAŞVURUSU” veya “GEÇİCİ MADDE KAPSAMINDA B SINIFI İGU SERTİFİKASI BAŞVURUSU” kategorisinde bir başvuru varsa ve başvuru durumu “Bankaya bildirim yapıldı. Ödeme bekleniyor” şeklinde ise sistemde başka bir işlem yapılmasına gerek olmadan Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Hesabına (ÇSGB İSGGM BELGE ÜCRETLERİ) Ziraat Bankası şube, ATM, internet bankacılığı ve mobil bankacılık kanalları ile ödeme yapabilirsiniz.
  3. Belge ücretinin ödenmesini takip eden gün içinde sertifikalandırma işlemi olarak Genel Müdürlükçe yapılacaktır. Başvuru sahiplerinin ayrıca bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.
İSG-KATİP > Süreç Yönetimi > Sertifika Başvuruları menüsüne giriş yapıldığında menüde “GEÇİCİ MADDE KAPSAMINDA A SINIFI İGU SERTİFİKASI BAŞVURUSU” veya “GEÇİCİ MADDE KAPSAMINDA B SINIFI İGU SERTİFİKASI BAŞVURUSU” kategorisinde oluşturulmuş bir başvuru YOKSA;
  1. Sayfasında sağ üst kısımda yer alan “+Yeni” butonuna tıklanır.
  2. Açılan ekranda yer alan kombodan “GEÇİCİ MADDE KAPSAMINDA A SINIFI İGU SERTİFİKASI BAŞVURUSU” veya “Geçici Madde Kapsamında B Sınıfı İGU Sertifikası Başvurusu” süreci seçilerek alt kısımdaki “Başlat” butonuna tıklanır.
    1735311243838.png
  3. Sistem kontrollerinde herhangi bir uygunsuzluk yoksa (Mevzuatta belirtilen şartlar sağlanıyorsa) başvurunuz oluşur ve aşağıda sunulan ekran görüntülenir.
    1735311297068.png
  4. Başvurunuzun oluştuktan sonra Genel Müdürlükçe gün içinde banka bildirimi yapılır.
  5. Banka bildiriminin yapılmasının ardından sertifika başvuru durumu “Bankaya bildirim yapıldı. Ödeme bekleniyor” şeklinde güncellenir.
  6. Bu aşamada başvuru sahibi tarafından Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Hesabına (ÇSGB İSGGM BELGE ÜCRETLERİ) Ziraat Bankası şube, ATM, internet bankacılığı ve mobil bankacılık kanalları ile ödeme yapılır.
  7. Belge ücretinin ödenmesini takip eden gün içinde sertifikalandırma işlemi olarak Genel Müdürlükçe yapılacaktır. Başvuru sahiplerinin ayrıca bir işlem yapmasına gerek yoktur.
Not: Belge ücreti ödemesi internette veya sosyal medyada yer alan Genel Müdürlüğe ait olduğu ifade edilen herhangi bir IBAN’a yapılamaz. Ödeme işlemleri sadece Genel Müdürlüğümüz Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Hesabına yapılmaktadır.

Ekli dosyalar

• İş Güvenliği Uzmanlığı Belge Yükseltme Kılavuzu (Geçici Madde Kapsamında).pdf
    641,5 KB · Görüntüleme: 20
Merhaba, geçici madde kapsamında belge yükseltmesi hakkında bir sorum olacaktı.
cuma günü çıkan seçim bugün çıkmıyor. Bakanlık bir güncelleme m, yapıyor acaba ? şartları sağladığım halde ben başvuru yapamamıştım, mail attım bakanlığa fakat bir dönüş olmadı, bugün ise bir seçim yapamıyorum.

Screenshot 2025-01-07 085015.pngSayın @Üyeler, isgkatip 'te çok tehlikeli sınıfta ki işletmelere yardımcı C sınıfı olarak atanan uzmanların sertifika yükseltmesine dair duyuru yayınlanmıştır. Duyurunın ilgili kısmının tam metni aşağıdaki gibidir. Özetle bakanlık, Yardımcı iş güvenliği uzmanlarının çok tehlikeli işyerlerinde yetki ve sorumlulukları bulunmadığını, asli işlerde görev alma ve yetkinlik kazanma imkanlarının olmadığını ve bu nedenle, geçici maddeyle belirlenen “idari yaptırım almamış olma” şartını sağlama ihtimalinin bulunmadığını belirtmektedir.

Bu duyuruyla çok tehlikeli sınıfta yardımcı c sınıfı olarak atanan uzmanların yükselme şansını kapatmıştır.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view spoiler content!

Fatih ÖzcanFatih bey çoğu kişiyle konuştum bunun sadece ‘’ yerine bakabilme ‘’ olayında direk belge verilmesi yani b lerin a lara c lerin b lere geçici olarak bakabildiği bu sistemde önünün kapatıldığını . Şuan hali hazırda yardımcı olarak atanan uzmanların sınava girmek için gerekli olan günlerinin sayılacağını söylüyorlar

Fatih bey ben hala şunu anlayamadım ben c lerin b yerine yada b lerin a yerine bakabilmesini sormuyorum . Çok tehlikeli bir sınıfta yardımcı isg uzmanı olarak atanan bir c sınıfı günü doldurunca b sınıfı için olan sınava giremeyecek mi ?