• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Dış görevlendirmelerdeki firmaların istedikleri risk analizi checklist

Üyeler Görebilir
Merhabalar firmamdaki personeller
başka bir firmaya gittiklerin gittikleri firmalar kendilerine özgü checklistleri var
bu checklistlerin hazırlanması isg uzmanının görevi mi ben osgbde çalışıyorum bu duruma yetişemiyorum.
adamlar firmada nasıl hangi şartlarda çalışacak görüp izleyemiyorum görmediğim yer hakkında yapıcakları iş için risk analizi hazırlayıp yollamak zorunda kalıyorum.
firmalar yapacağı işin temel adımlarına karşılık risk analizi istiyor bu konu hakkında çalışma yapan var mı örnek olarak paylaşırmısınız

Üyeler Görebilir
mucahit57.Merhaba,

Bahsettiğiniz konu hakkında, yapılan iş dışarıdan hizmet alınması gereken teknik bir iş ise bu işi yapacak firma mevcut veya yeni ortaya çıkacak tehlike ve riskleri analiz etmesi gerekir. Çalışanların gönderildiği işyerine, bilgi sahibi olmak ve riskleri ön görebilmek adına ziyaretlerin yapılması gereklidir. Bunun yanı sıra, dışarıya hizmet vermek eğer o iş yerinin ana konusu ise gidilen dış ortamların muhakkak değerlendirmede bulunulması gerekir. Bunun yanı sıra, hizmeti alan işyerinin o iş yapılırken ortaya çıkabilecek tehlike ve riskleri ile alınması gereken tedbirleri görmesi gerekir. Tedbir alamayacağı bir işi yaptırarak kendi çalışanlarını ve işyerini de tehlike içerisine atacaktır.

Bu konunun şu şekilde ilerlemesi aslında daha faydalı oluyor. Bizler firmalardan iş planı talep ediyoruz. İş planında, neyi nasıl ve hangi yöntemle yapacaklarını belirtmelerini talep ediyoruz. Sonrasında iş izni verilmeden önce işi yapacak firma yetkilileri ile birlikte iş analizi yaparak tehlike ve riskleri ele alıyoruz. Bu tehlike ve riskleri önlemler ile ortadan kaldırmaya çalışıyoruz ve çalışacak tüm kişilere bu formu beyan ederek imza altına alıyoruz. İş izni ile de süreçleri takip ediyoruz. Bu sebeple dışarıdan gelen firmaların yaptıkları işlere özgü tehlike ve riskler oldukça önemli oluyor. Ön göremediğimiz bir çok konuyu gün yüzüne çıkartmış oluyoruz.

Bu sebeple sizlere önerim yapılacak işe özgü iş planının oluşturulması ve firmalar ile paylaşılmasıdır. İş planı içerisinde yapılacak iş detayı, çalışacak kişiler ve görevleri, kaç gün süreceği, kullanılacak yöntem ve makineler gibi) bahsedilmelidir.

Umarım faydalı olmuştur.

Saygılarımla.