• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bazı sorular ?

mucahit57.

Kayıtlı Üye
Sertifika
C Sınıfı
Firma
osgb
Merhabalar
Firmamda sıcaklardan dolayı çalışanlar acil çıkış kapısını çalışma saatlerinde açık bırakmak istiyor hava gelmesi için bunun herhangi bir sakıncası var mıdır.kapı giriş çıkış için kullanılmayacak sadece açık kalacak ?

Forklift operatör belgesi veya diğer belgeler üniversite onaylı 40 saat eğitim göstergeli olsa geçerli olur mu ekstra G sınıfı ehliyetide olmak zorunda mı

isg eğitimi verdiğimiz personel 70 in altında puan alıyorsa bu personele ne yapacağız kanunen bir yaptırımı var mı

yangın tüplerinin tekrardan dolumu yönetmelikte 4 yıl yazıyor firmalarda ki tüplere 2 senelik etiketler yapıştırılıyor doğrusu nedir

oksijen tüpüyle kesim yapan personele myk gerekli mi personellerin kaynakçı myksı mevcut tekrar myk almalı mı

Merhaba,

- Yönetmelikte acil çıkış kapılarının sürekli açık vaziyette kalması ile ilgili bir madde yok. Acil çıkış kapılarının önünde ve arkasında engel bulunmaması, sürekli kullanılabilir durumda olmaları ve kilitlenmemesi isteniyor.
- Üniversite onaylı 40 saatlik eğitimler forklift operatörleri için geçerli değildir. Operatörlük belgesi ve MYK gereklidir. Forklift karayollarında kullanıyorsa operatörlük belgesinin ehliyete işlenmiş olması gerekir. Detayları burada konuşmuştuk. ( Geçerli operatörlük belgesi)
- Eğitimin temel prensipleri \(6) Verilen eğitimin sonunda ölçme ve değerlendirme yapılır. Değerlendirme sonuçlarına göre eğitimin etkin olup olmadığı belirlenerek ihtiyaç duyulması halinde, eğitim programında veya eğiticilerde değişiklik yapılır veya eğitim tekrarlanır.
Burada ki geçme notunun sizin iç yönergelerinizde belirlenmiş olması gerekir.
- Yangın söndürme cihazları için kullanılan 2 yıllık etiketleri anlayamadım.
- Oksijen tüpü ile kesme işlemi için Çelik kaynakçı MYK sı yeterlidir(eğitim modülüne bakabilirsiniz) , farklı bir MYK belgesi gerekmez.

İyi çalışmalar.

mucahit57.
Binaların yangın korunması hakkında yönetmelik 99 madde 7. bendi Yangın söndürme cihazlarının periyodik kontrolü ve bakımı TS ISO 11602-2 standardına göre yapılır. Söndürme cihazlarının bakımını yapan üreticinin veya servis firmalarının dolum ve servis yeterlilik belgesine sahip olması gerekir. Servis veren firmalar, istenildiğinde müşterilerine belgelerini göstermek zorundadır. Söndürme cihazlarının standartlarda belirtilen hususlar doğrultusunda yılda bir kez yerinde genel kontrolleri yapılır ve dördüncü yılın sonunda içindeki söndürme maddeleri yenilenerek hidrostatik testleri yapılır.
Yönetmelik bu şekilde olmasına rağmne firmalar 2 yıllık garanti vermektedir. 2 yıl sonrası için tüpler çalışmayabilir sorumluk almıyorlar bundan dolayı 2 yılda 1 değiştirilmektedir.