• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Zincirli Testere Güvenlik Bilinci -270-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Her gün zincirli testere ile çalışma, güçlü ve eksiksiz güvenlik alışkanlıklarını takip etmeyi ve geliştirmeyi gerektirir. Bir göz kırpışında, bu kullanışlı alet, sizin ve yakınınızdakilerin ciddi yaralanmalarına sebep olabilir. Zincirli testereyi arada sırada kullanan çalışanların yerleşmiş alışkanlıkları olmayabilir, bu yüzden, kaza önleme konusuna her zaman konsantre olmalıdırlar. Bu aletle, güvenli çalışma alışkanlıklarını sağlamak ve geliştirmek için, aşağıda bulunan zincirli testere güvenlik kontrol listesini gözden geçirmeleri gerekir:

Kişisel Koruyucu Donanım: Zincirli testereyi elinize almadan önce, tüm KKD’lerinizin iyi durumda olduğundan emin olun. Çalışmaya başlamadan önce, eksik olan ya da aşınmış olan parçaları değiştirin. Temel unsurlar şunlardır:

1. Baretler, özellikle dikkat çekici olanlar, tahta parçası düşmesinde veya kereste deposunda yapılan çalışmalarda bir gerekliliktir. Ayrıca, testerenin geri tepmesinden korunmayı da sağlarlar.
2. Kesilmeye dayanıklı iş tulumları, sık rastlanan yaralanmalardan olan bacak kesilmelerini önlemekte çok etkilidir ve her zincirli testere kullanımında gereklidir.
3. Kesilmeye ve kaymaya dayanıklı ayakkabılar, testere ile çalışırken, kayma ve düşme gibi durumlarda ortaya çıkabilecek incinmelerden korunmanın kesin yollarından biridir. Ayakkabılar, ıslak veya kaygan zeminlerde çalışırken kaymayacak, derin tırtırlı tabanlı ve su geçirmeyen tipte olmalıdır.
4. Her testere kullanıldığında koruyucu gözlükler ve yüz siperleri kullanılmalıdır.
5. Testere kullanan veya kullanılan yere yakın çalışan kişilerin, kulaklık veya kulak tıkaçları takması gerekmektedir.
6. El Koruma: Uygun eldivenler elleri, kesik, sıyrık ve hava şartlarından korurlar. Eldivenler ayrıca, Raynaud Hastalığı ve Beyaz Parmak Sendromu gibi aşırı titreşimden kaynaklanan ve kan dolaşımını azaltan problemleri önlemeye de yardımcı olurlar. Bazı eldivenler, "White Ox" tipi eldivenlerin içine sığacak kadar incedir ve titreşimi emmeye yararlar. Bu eldivenler ayrıca, elleri sıcak tutar ve kan dolaşımını hızlandırırlar. Motor kısmı koldan ayrı tasarlanmış bir testere kullanmak, titreşimi sınırlandırmanın iyi bir ilk adımıdır. Sonuç olarak, parmaklardaki kan dolaşımını azaltacağından, kolu çok sıkı tutmaktan kaçınılmalıdır.

Cihaz Bakımı: Testerenizi tanıyın, el kitabını okuyun ve koruyucusunu anlayın.Makinenin iyi kesme yeteneğini muhafaza etmesini sağlamak için, keskinleştirin, yağlayın ve zincir ayarlarını yapın.Eğer kesmek için, palaya baskı uygulamanız gerekiyorsa, bu durum, zincirin körleştiği ve keskinleştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Zincir dişlilerini kontrol edin, aşındığında değiştirin. Çok aşınmış zincir dişlileri, zinciri ayarlamayı neredeyse imkansız kılar ve zincir atma ihtimalini yükseltir. Palanın düzgün şekilde takılmış olduğundan emin olun. Onu her gün ege ile temizleyin ve ömrünü artırmak için palayı 180 derece döndürün. Zincir frenlerinin takılı olduğundan ve doğru çalıştığından emin olun. Bakım için ya da iş bitiminde testereyi yere koymadan önce, daima kapatın.

Güvenli Kesme Uygulamaları: Eğer mümkünse, ağacı devirmeden ve eğmeden önce tüm budakları kesin.Bir kere ağaç eğilmeye ve düşmeye başlayınca, daima ağacın bir tarafında gövdenizi, diğer yanında testereyi tutmaya çalışın. Bazı durumlarda bu mümkün olmayabilir ama, asla testere ile vücudunuzun önünden geçen ağaç dallarını kesmeyin. Testereyi ağacın gövdesi ile aynı düzlemde, ayaklarınızı ve vücudunuzu ise bu düzlemin arkasında tutmaya çalışın. Omuz hizasında veya yükseğinde kesim yapmaktan kaçının. Bu yükseklikte testereyi kontrol etmek zordur ve ağaç parçalarının yüzünüze çarpma ihtimali daha fazladır. Sürekli omuz hizasının üstünde kaldırma, kümülatif bir etkiye sahiptir ve bir süre sonra fıtığa, omuz veya kol incinmelerine sebep olabilir.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


 

Ekli dosyalar

  • -270- Zincirli Testere Guvenlik Bilinci.doc
    112,5 KB · Görüntüleme: 10
Üst