• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yolda sürüş önerileri

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Sis ile nasıl başa çıkılır ve aracınızı kışa nasıl hazırlamalısınız?

1. Lastiklerinizi düzenli olarak kontrol edin.
Aşağıdaki bakımı düzenli olarak yaptığınızdan emin olun: Lastiklerinizin hava basıncını uygun seviyede tutun. Lastikleriniz için doğru hava basıncı, araç üreticisi tarafından belirlenir ve araç kapı içinde, torpido gözünde ya da benzin kapağında bulunabilir. Bu, aynı zamanda kullanım kılavuzunda da belirtilmiştir. Lastiğinizin yanında belirtilen numara lastiğiniz için tavsiye edilen hava basıncı değildir - Lastik için en yüksek hava basıncıdır. Lastiğinizin hava basıncını ayda bir kez kontrol etmelisiniz. Lastiklerin diş derinliğini kontrol edin. Uygun diş derinliği savrulmaları, suda kızaklamayı ve lastik patlamalarını engellemeye yardım eder.

2. Yavaşlayın
Çok yavaş gitmek riskli olabilir ancak sis, yağmur, kar ya da göz kamaştıran güneşli havalar gibi zor koşullarda her zaman hızınızı azaltın. Acele etmeyin ya da sabrınızı kaybetmeyin.

3. İyi bir gece yolculuğu sürücüsü olun.
Düşük görüş düzeyinin ihtiyacı olan özel dikkatin farkındaysanız, gece sürüşü çok zevkli olabilir. Birkaç temel ilke: Ön ve arka farlarınızı gün batımından gün doğumuna kadar açık tutun. Önünüzde ya da 200 metrede karşıdan gelen araç varsa ön farlarınızı kısa yakın. Aracınız gece bozulursa, diğer sürücülerin sizi görebileceğinden ve zamanında durabileceğinden emin olun. Dörtlü flaşör lambalarınızı yakın. Mümkünse, aracınızı yolun dışına çekin. Bir tepenin üstünde ya da virajın içinde durmaktan kaçının. Geceleyin yolda kalmak için yolun yanındaki reflektörlere ve yardımcı olabilecek herhangi başka görsel işaretlere dikkat edin.

4. Sağlık durumunuzun farkında olun.
Formda bir görme ve işitme gücüne ihtiyacınız var; diğer sürücülerin hareketlerine karşı tetikte ve onlara yanıt verebilecek durumda olmalısınız. Aşağıdaki durumlarda kesinlikle aracınızı kullanmayın:
  • Alkol aldığınızda
  • Uykulu hale neden olabilecek reçeteli, reçetesiz herhangi bir ilaç aldığınızda
  • Performansınızı ya da algılamanızı etkileyebilecek bir ilacın tesiri altındayken
  • Çok yorgun olduğunuzda
  • Duygusal olarak zayıfken- bu kayıtsız olmanıza neden olabilir- asla araç kullanmayın.
5. Farklı mevsimlerin özel gereksinimlerine dikkat edin
Aracınızı ve lastiklerinizi kışa ve diğer mevsimlere çok önceden hazırlamalısınız. Sis, aşırı yağmur, kar, buz ve parlak güneşli havalar ve sıcaklık kendine özgü bakım ve ayarlamaları gerektirir. Daha fazla bilgi için 'kış sürüşü önerileri'mize ve bu sitedeki 'Bir lastiğin bakımı' bölümüne bakın. Ve Goodyear bayinize danışın.

6. Sisle nasıl başa çıkılması gerektiğini öğrenin.
En iyisi siste araba kullanmamaktır, ama eğer mecbursanız aşağıdaki önlemleri alın: - Yavaşlayın. Ön ya da arka farları görürseniz daha da yavaşlayın. Bir sürücü yol şeridinin ortasında, durmuş ya da güçlükle hareket ediyor olabilir. -Kısa farlarınızı açın ya da sis lambaları kullanın. - Farlarınızı çok uzun açmayın. Görüş sınırlarınız dahilinde kalın. Aniden durmak zorunda kalabilirsiniz. Sis çok yoğunsa, şeridin dışına çekin ve durun. Saatte 10 - 20 km hız ile araç sürmeyin. - Diğer sürücüleri uyarmak için, dönmeden önce sinyal verin ve frene duracağınız noktaya gelmeden daha erken basın.

7. Şehirde araç kullanırken ekstra dikkatli olun.
Kentler ve şehir alanları, en yüksek yoğunluğa ve yayalar, tramvaylar ve bisikletlerden, sokak süpürücülerine ve çöp kamyonlarına kadar trafik çeşitliliğine sahiptir. Dikkat edilmesi gereken unsurlar iki katına çıkıyor. Otomobilinizin önünde, arkasında ve yanlarında neler olduğuna çok dikkat etmelisiniz.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst