• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yemekhane-mutfak denetimi nasıl olmalıdır?

SAFAK_NUR

Kayıtlı Üye
Sertifika
C Sınıfı
Firma
YILDIZ
Herkese merhaba,

Firmamıza yapılan belgelendirme denetimi sonrası yemekhane kısmında bazı eksiklikler tespit edildi ve aylık olarak kontrol denetimi istendi.Kalite ekibi ile beraber mutfak denetimine çıkacağım kontrol listemiz var fakat benim için ilk olacağı için tam olarak nelere dikkat etmem gereklidir bilgi verirseniz sevinirim.

Eke sağlık bakanlığının bir rehberini ayrıca birkaç kontrol listesi ekliyorum. Eminim çok yardımcı olacaktır. Temelinde yapacağınız şey aslında canlı bir risk analizi bu nedenle rehberi okuyarak gıda güvenliğine aşina olmak önemli. Kırık cam politikası genelde göz ardı edilir buna özellikle dikkat etmenizi öneririm.

Ayrıca mutfağa giren ürünlerin kaydı yapılıyor mu, son kullanma tarihlerine dikkat ediliyor mu, önceden depoya sokulan ürünler sonradan gelenlere göre öncelik verilerek kullanıyor mu bakabileceğiniz diğer konular. Portör muayeneleri, genel hijyen, atıksu giderleri, havalandırma bakımları ve temizliği, haşere kontrolü, buzdolapları ve soğuk odaların bakımı, gaz hatları ve tüpler, kaymaz zemin, zeminlerde çatlaklar gibi konularda bakılması gereken diğer konular.

Her mutfağın dinamikleri farklı olabiliyor bu nedenle genel olarak değinmeye çalıştım.

Ekli dosyalar

• Gıda İşletmelerinde HACCP Uygulamaları Ve Denetimi, Sağlık Bakanlığı 2003.pdf
    1,9 MB · Görüntüleme: 11
  • Gıda ve Gıda ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemeleri Üreten İşyerlerine Ait Denetim ve Kon...doc
    586 KB · Görüntüleme: 12
  • Yemekhane Denetim Kontrol Listesi, YTU.xlsx
    63,2 KB · Görüntüleme: 19
  • Yemekhane kontrol formu, Gebze Teknik Üniversite.docx
    46,1 KB · Görüntüleme: 16