• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yaz koşullarında konforlu sürüş önerileri

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Bu öneriler yaz koşullarında daha konforlu bir sürüş yapmanıza yardımcı olacaktır.

1. Sağlık durumunuzun farkında olun.
Formda bir görme ve işitme gücüne ihtiyacınız var; diğer sürücülerin hareketlerine karşı tetikte ve onlara yanıt verebilecek durumda olmalısınız. Aşağıdaki durumlarda kesinlikle aracınızı kullanmayın:

  • Alkol aldığınızda
  • Uykulu hale neden olabilecek reçeteli, reçetesiz herhangi bir ilaç aldığınızda
  • Performansınızı ya da algılamanızı etkileyebilecek bir ilacın tesiri altındayken
  • Çok yorgun olduğunuzda
  • Duygusal olarak kötü durumda olduğunzuda - bu dikkatsiz olmanıza neden olabilir.
2. Bilinçli bir şekilde yeterli dikkat ve doğru tutumu edinmek için çalışın.
Güçlü ve zayıf taraflarınızın farkına varmanıza yarayacak bir yöntem de aracınızı kullanırken, yüksek sesle yol durumuyla ilgili yorum yapmaktır. Bu size meydana gelen herşeyin eksiksiz bir resmini verecektir. Güvenliğinizi etkileyecek yeni faktörlerin farkına varabilirsiniz Ve son olarak sizi, zayıf noktaların ve konsantrasyon eksikliği ya da diğer sürücülerin davranışlarını önceden tahmin etmedeki hatalar gibi tehlikelerin farkına vardırarak kendinizi daha iyi tanımanıza yardımcı olur.

3. Kavşaklar daha da fazla dikkat ister.
Kronolojik yaş yalnız başına yeterli bir sürüş kabiliyeti göstergesi değildir. Ancak, yaşça büyük bir sürücü olarak, tepki verme sürenizin uzadığını, görme ya da işitme gücünüzün azaldığını farkedebilirsiniz. Sürüş becerileriniz konusunda; ailenizin, arkadaşlarınızın ve diğerlerinin yorumlarına özellikle duyarlı olun. Bilgilerinizi güncelleyecek dersler almak ya da sürüş yükümlülüklerinizi başka biriyle paylaşmak isteyebilirsiniz. Araba kullanmanın kabul edilemez strese ve tehlikeye neden olduğunun farkına varırsanız, alternatif çözümler aramak isteyebilirsiniz. Toplu ulaşım ve diğer hizmetler konusunda güncel bilgiye sahip olun. İşte güvenli sürüş için birkaç kapasite düşüşü belirtisi:

  • Küçük çarpmalar ya da son anda kurtarmalar.
  • Sürüş sırasında zihnin başka yönlere kayması ya da konsantrasyon sağlayamama.
  • Sıradan yol işaretlerini okuyamama.
  • Diğer sürücülerin size sık sık klakson çalması.
  • Sürüşünüz hakkında polis, aile ve arkadaşlar tarafından uyarılar gelmesi.
4. İyi bir gece yolculuğu sürücüsü olun
Düşük görüş düzeyinin ihtiyacı olan özel dikkatin farkındaysanız, gece sürüşü çok zevkli olabilir. Birkaç temel ilke: Ön ve arka farlarınızı gün batımından gün doğumuna kadar açık tutun. Önünüzde ya da 200 metrede karşıdan gelen araç varsa ön farlarınızı kısa yakın. Aracınız gece bozulursa, diğer sürücülerin sizi görebileceğinden ve zamanında durabileceğinden emin olun. Dörtlü flaşör lambalarınızı yakın. Mümkünse, aracınızı yolun dışına çekin. Bir tepenin üstünde ya da virajın içinde durmaktan kaçının. Geceleyin yolda kalmak için yolun yanındaki reflektörlere ve yardımcı olabilecek herhangi başka görsel işaretlere dikkat edin.

5. Yavaşlayın
Çok yavaş gitmek riskli olabilir ancak sis, yağmur, kar ya da göz kamaştıran güneşli havalar gibi zor koşullarda her zaman hızınızı azaltın. Acele etmeyin ya da sabrınızı kaybetmeyin.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst