• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yangın merdiveninde sigara içilmesi

elifiremozler

Kayıtlı Üye
Sertifika
C Sınıfı
Firma
Forum osgb
Merhaba bir firmamda yangın merdiveninde sigara içerken çalışanın ayağı merdiven boşluğuna giriyor ayağı burkuluyor. Hastaneye gidince iş kazası olarak geçiyor. Bildirimde bulunuldu, tutanak tutuldu işe geri dönüş eğitimi verildi. Ancak konu ile ilgili bir önlem almak istiyorum. Yangın merdiveninde sigara kullanmanın yasak olduğuna dair resmi hiç bir yazı, yönetmelik bulamadım. Muhtemelen önceki yıllarda 4207 sayılı kanunda geçiyormuş ancak şu an yok. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? Oraya sigara kullanmak yasaktır levhası astırsam çalışanlara sigara içmeleri için uygun bir alan belirlemek gerekecek sanırım. Öyle bir alan yok ise ne yapılabilir?

Binaların Yangından Korunması Hakkında yönetmeliğe baktım şimdi ama bende buna ilişkin bir detay göremedim. Açıkçası olmasını da beklemiyordum.

Sonuçta burası bir kaçış güzergahı ve amacı dışında kullanılmamalı. Risk analizinize dahil edin, güvenli bir yerde sigara içme alanı sağlayın ve herkese duyurusunu yapın. Bunun yeterli olması gerekir diye düşünüyorum.

elifiremozlerYönetmeliklerin ucu açık demek çok doğru olmaz bence. Herşeyin yönetmelikte yazılmasını da ben doğru bulmuyorum. Bugün sigara içilmesini konuşuyoruz, bu yönetmelikte yazılı olsaydı başka bir gün kaçış yollarının başka türlü işgalini konuşuyor olurduk. Burada bizlerin uzmanlığı, değerlerlendirmesi ve risk analizleri giriyor devreye.

Merhaba,

Fatih bey 'in belirttiği gibi Risk Analizi yaparak burada sigara içmenin ya da her hangi şekilde zaman geçirmenin uygunsuz olup olmadığına kendiniz karar vermelisiniz. Çalıştığınız işyerinin kullandığı maddelerden , yangın merdiveninin risk oluşturabilecek yakınlıkta çevresinde bulunan depolama alanları veya yerleşik yardımcı işletme, makine/ekipmanlara kadar , yakınından geçen yürüyüş-kaçış yollarında insanların bulunabilme olasılıkları dahil olacak şekilde ; Yangın, Patlama, İnsanların üzerine gelmesiyle oluşabilecek yaralanmalar , Kişilerin acil kaçış güzergahları üzerinde kendilerinin engel oluşturması vs vs bir çok hususta analiz yapabilir ve sonuca ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.