• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Haber Tusaş'a yapılan terör saldırısı

Merhabalar Tusaş'a yapılan terör saldırısı sonrası stratejik kurumları Devletin daha iyi korunması gerektiğini ve bu olayda da güvenlik zaafiyeti olduğunu düşünüyorum. konuyu görev yaptığımız kurumda güvenlik faaliyetlerini gözden geçirerek check etmemiz yararımıza olacaktır. geçtiğimiz günlerde de bununla ilgili güvenlik personelleriyle söyleşi yapmıştık çalıştığım kamu kurumunda, iş yerimizde hırsızlık sabotaj saldırı suikast mektuplu biyolojik saldırı vs vs kargo paketlerine kargo görevlilerine yapılacak işlemler gibi ve daha bir çok konuda paylaşım yapabiliriz

Selamlar Mete bey,

Haklısınız acil durum planlarımızı gözden geçirmek iyi olacaktır. Yıllardır acil durum planlarına terör saldırısı diye akış şemaları koyarız ama sadece kağıt üstünde kalır. Birde bu işin uygulama boyutu var. Böyle durumlarda işletmelerin alabileceği çok fazla eylem olduğunu düşünmüyorum. ALARP prensibine dayanmalı aksiyonlarımız yoksa önlemlerin sonu olmaz.

TUSAŞ savunma sanayi şirketi ve birçok endüstriyel sır barındırıyor. Burada önlemlerin bir üst seviyede olması gerektiğine katılıyorum. Fakat sıradan bir işletme özelinde bir beyin fırtınası yapalım. Örneğin teksil fabrikanız var. Terör için ne gibi önlemler alınabilir di?

Önce dış çemberden başlayarak dış çevre duvarları en az 2,5 m yükseklikte ve etrafında dikeni tel olacak şekilde ,sonra kameralı tüm dış ve iç çevre olmak üzre izleme ,alanın büyüklüğüne göre köpekli önlemde düşünülebilir .yine dış çevrede aydınlatma kamera açıları karanlık kalmayacak şekilde, tesis içinde güvenlik ve izleme odası, tesis büyüklüğüne göre güv. personeli sayısı artmalı,bazı işletmelerde gece tek güv personeli oluyor bunun hiç bir anlamı yok ,ve zaafiyet doğurur, yine güv personellerinin iç ten istinat duvarı boyunca belli aralıklarla devriye atması, güv. personellerinin tehlike boyutuna göre techizatlandırma ve eğitim, diğer çalışan personellerede saldırı terör sabotak konularında eğitim ve en önemlisi tatbikat benim düşündüklerim bunlar ,ve imkanlar dahilinde çalıştığım kurumda azda olsa bunları uygulama şansım oldu.
saygılar.