Kartepe'de OSB'de üretim yapan Tezcan Galvaniz’de işverenin grev kırıcılığı sürüyor. Fabrika içerisinde ofis çalışanlarının, mühendislerin üretim sahasında çalıştırmaya başlamasının ardından, dün bir çalışan iş kazası geçirdi.
Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB)üretim yapan Tezcan Galvaniz’de işverenin grev kırıcılığı devam ediyor. İşçilerin bir haftadır grevde olduğu Tezcan Galvaniz’de Fabrika içerisinde ofis çalışanlarının, mühendislerin üretim sahasında çalıştırmaya başlamasının ardından, dün bir çalışan iş kazası geçirdi.
"HASTANEYE KALDIRILDI"
Fabrikanın sevkiyat bölümünde irsaliye kesme işi yapan bir çalışan, üretim sahasında çelik bobinlerin paketlenmesi işine verildi. Paketleme esnasında çalışanın elini kestiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
NE OLMUŞTU?
Kocaeli faaliyet gösteren Tezcan Galvaniz’de kasım ayından bu yana süren toplu iş sözleşmesinde anlaşma çıkmaması üzerine Özçelik-İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikada 365 emekçi greve çıktı.
Özçelik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu işyerinde işçilerin yüzde 80 zam talebine karşılık işveren yüzde 8 teklif etmişti. Grevdeki işçiler ‘bu aynı zamanda onur mücadelesi’ diyerek, içerde hem iş güvenliği önlemlerinin artırılmasını hem de mobbing ve kötü muamelenin son bulmasını istiyor.
İş yerinde alınmayan önlemler nedeniyle bugüne dek 4 işçi hayatını kaybetti, onlarca iş kazası yaşandı.
Kaynak: