• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tecrübesiz İsg Uzmanına Tavsiyelerinizi Bekliyorum

  • Konuyu başlatan furkankaya
  • Başlangıç tarihi
F

furkankaya

Arkadaşlar herkese merhaba.
Ben bir hafta önce Po'nun taşeron bir firmasında c sınıfı igu olarak işe başladım.Tecrübem hiç yok ve mevzuata da yabancıyım.Firmada bir çok konuda problem yaşamaktayım ve yardımlarınıza ihtiyacım var.

Öncelikle firmanın osgb üzerinden B sınıfı bir igu ataması var.Ben şu anda isg katipte gözükmüyorum, ileriki günlerde de yardımcı c olarak görünecek miyim bilmiyorum.

Şantiyede isg kurallarına kimse uymuyor. Formen sahada baretsiz gözlüksüz geziyor, işçiler kullandıkları ekipmanları sahada bırakıp paydos ediyorlar, sabahları işbaşı konuşması yapmaya fırsat vermeden herkes sahada kendi kafasına çalışmaya başlıyor daha neler neler. Sürekli Po1 dan denetimci kişiler geliyor bana laf söylüyor.Uygunsuzlukların fotografını çekip rapor ediyorlar. Basınçlı gazların bulundugu yerdeki kontrol formlarına her gün kontrol edildi diye imza atıyorum ama en ufak bir kontrol yapılmıyor. Gün içinde önüme gelen bir sürü evrağa imza atıp duruyorum. Durumu şantiye şefi ile görüşmek istedim oralı bile olmadı.Paraya ihtiyacım oldugu için işten ayrılmak ta istemiyorum.

Benden önce de sürekli isg uzmanı değişmiş çalıştıgım yerde.

Şu anda ne yapmam gerektiği , kiminle irtibata geçmem gerektiği, olası bir iş kazasında nasıl bir sorumlulugum oldugu konusunda hiç bir fikrim yok.
Yardımlarınızı bekliyorum
 
Kardeşim sırf ihtiyacın olduğu için bu tarz şeylere katlanma iştir bulunur . Ama yaşadığın durumun psikolojik etkileri çok daha ağır olur . Benzer dönemler geçirdim biliyorum o yüzden
 
Uygunsuzluklar saha gözetim raporu haline getirilip taşeron ve ana işverene mail olarak gönderilebilir. Bizim görevimiz zaten uygunsuzlukları bildirerek işveren tarafından önem alınmasını sağlamak fakat özellikle inşaat sektöründe bu pek mümkün olmuyor. En azından mevcut risk ve tehlikeleri işverene bildirmek uzmanın bir nebze de olsun rahatlamasına sebep olduğunu düşünüyorum. Önlem almak zaten işverenin yükümlülüğüdür.
 
Merhabalar öncelikle yaptığımız meslek itibariyle her zaman sorumlu kişiler bizler olduğumuz için attığımız her evrakın ney olduğunu bilip ona göre imza atmamız gerekiyor bahsettiğiniz gibi basınçlı gazların kontrol formuna imza atıyorsun ama kontrol yapılmadığını söylüyorsun olası bir iş kazasında sorumlu kişi siz olursun imza attığın için bu tarz kontrolü yapılmayan işlere imza atmanız sizin açısından sıkıntı yaratabilir. Sahada görmüş olduğunuz uygunsuzlukları rapor haline getirip üst yöneticilere göndermeniz sizin açınızdan daha iyi olur burada en azından sizin tarafınızca gerekli kişilere bildirdiğini göstermiş olur.
Son olarak kendini geliştirmek açısından sürekli yönetmeliklere bak kendine güncel yönetmelikleri kapsayan bir kitap alarak sahada olası tehlikelerin neler olduğunu daha kolay görmeni sağlamış olur.
 
furkankayaMaalesef bu durum çoğu yerde aynı, özellikle de inşaat alanlarında. Burada yapman gereken şeyin her seferinde olanları tutanağa dökmek ve gerekli yerlere bildirmek olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir kaza durumunda görevini yerine getirmedin diye ilk linç belki sana gelecektir ama sen tutanakları önlerine serdiğin zaman kimse sana bişey diyemez. Tabi ki can güvenliği önemli, sen elinden geldiği kadar takibini yap, ama meslekte yeni olduğun ve özellikle de herkes gibi paraya ihtiyacın olduğu için tecrübe edinmeye çalış ve kurumsal bir yerde iş bulmaya çalış
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
Örnek verecek olursak ben ilaç fabrikasında çalıştım ve bir tutanak tutulunca hemen işleme konulur ve gereği neyse yapılır. Bu sadece bir örnek. Umarım yazdıklarım sana bir nebze yardımcı olmamı sağlamıştır. İyi çalışmalar...
 
furkankayaOradaki kazada şantiye şefi doğrudan yargılanır. Sen üst firmadan gelen tespitleri doğrudan şantiye şefine mail at. Günlük yaptığın faaliyetleri de akşam raporla. Gün içinde toolbox, saha turu, tespitler ve öneriler, varsa aksiyonlar, tutanaklar, kaza araştırmaları,evrak kontrolleri. Temel bir düzen olmalı önce bunun sağlanması için şefle konuş. Eğitim planlaması yap. Ekipman envanteri hazirlat. İşyeri hekimi ile periyodik sağlık taramalarini tamamla. Uzmanlık zor iş her b.ka bakiosun.
 
Üst