• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tarımda iş sağlığı ve güvenliği

erturkozel

Kayıtlı Üye
Sertifika
C Sınıfı
Firma
YOK
Arkadaşlar iyi akşamlar. Mısır toplayıcılığı ile ilgili yeni bir işle ilgileniyorum. Büyük tarlalarda mısır toplayan çiftçilerimize bazı isg uyarıları yapıp araçları kontrol edeceğim. C sınıfıyım. Belgemi de yeni aldım. Malum saha tecrübem kısıtlı. Tarım işçilerine kkd veriliyor. Güneşten ve böcek ısırığından korunmak, yağlı yememek, su kuyuları, elektrik panoları, biçerdöver tehlikesi gibi çeşitli tehlikeler dışında nasıl uyarılar yapmalıyım? Nelere dikkat edilmeli?

Eke ÇSGB tarafından hazırlanmış bir rehberi ekliyorum. Kullanılan alet, ekipman arazi şartları dahil birçok şeyi etkileyebilir bu nedenle yorum yapmak biraz zor oluyor. Fakat eminim ekli rehber epey fikir verecektir.

Ekli dosyalar

• Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Rehberi.pdf
    1,3 MB · Görüntüleme: 7
Buldukça doküman eklemeye devam edeyim. Ekli dokümanları internetten indirdim muhtemelen.

Ekli dosyalar

• Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Rehberi İzmirBB.pdf
    3,6 MB · Görüntüleme: 5
  • Tarımsal Makinelerde Güvenlik.zip
    50,6 MB · Görüntüleme: 2
İki tane de ingilizce doküman ekleyeyim. En kötü ihtimalle Google Çeviri imdada yetişecektir.

Ekli dosyalar

• Farm Safety Code of Practice - Risk Assessment Document.pdf
    2,7 MB · Görüntüleme: 0
  • Farm safety self assessment.pdf
    478,1 KB · Görüntüleme: 0