• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sorumlu olmadığımız firmaya isg eğitimi verilir mi

Üyeler Görebilir
Merhabalar
Sorumlu olmadığımız firmanın çalışanına isg eğitimi verebilirmiyiz
bunun bir sakıncası var mı
yada şöyle o personele eğitim verdik bu kişide kaza geçirdi bu kişinin eğitim sertifikasında benim adım yazıyor diye beni mi ifadeye çağırırlar

Üyeler Görebilir
mucahit57.Merhaba,

Konu ile ilgili yönetmelik maddesi aşağıdaki gibidir.
MADDE 13 – (1) Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri;

a) İşyerinde sağlık ve güvenlik hizmetini yürüten iş güvenliği uzmanları ile işyeri hekimleri,

b) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi,

c) Üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının eğitim birimleri,

tarafından eğiticilerin uzmanlık alanının Ek-1’de yer alan konulara uygun olması kaydıyla verilir.

(2) Ayrıca çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri aşağıda sayılan kurum ve kuruluşlar tarafından da verilir:

a) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları.

b) İşçi, işveren ve kamu görevlileri kuruluşları veya bu kuruluşlarca kurulan eğitim vakıfları ve ortaklaşa oluşturdukları eğitim merkezleri.

c) Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumları.

ç) Çalışanlara ücretsiz eğitim hizmeti veren ve kamu yararına kuruluş statüsüne haiz, eğitim amaçlı kurulmuş vakıflar.

(3) İkinci fıkrada belirtilen kurum ve kuruluşlar bu eğitimleri bünyelerinde görevli; işyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı eğitici belgesine veya iş güvenliği uzmanlığı belgesine veya işyeri hekimliği belgesine sahip kişiler aracılığı ile verebilirler. Eğiticilerin uzmanlık alanının Ek-1’de yer alan konulara uygun olması şartı aranır.”

Üyeler Görebilir
Kamil CanVerilir mi demek istiyor tam anlamadım ben.
Başka bir sorumda şu şekilde yeni bir firmaya başladım benden önceki uzman örneğin firma tehlikeli sınıf 12 saatlik eğitimi 2025 yılı için tamamlamış benim tekrardan eğitim vermeme gerek yok fakat bu çalışan kaza geçirdiğinde ben kendim eğitim vermediğim için sıkıntı olur mu

Üyeler Görebilir
mucahit57.a) İşyerinde sağlık ve güvenlik hizmetini yürüten iş güvenliği uzmanı yada uzmanları eğitimi verir diyor. Sizden önce ataması olan bir uzman eğitimleri tamamladıysa tekrarlamanıza gerek yok ve size bir sıkıntı olmaz. Ataması değişen her uzman bu eğitimleri yenilerse işin içinden çıkılmaz. Sizin yapmanız gereken eğitim yenileme vaktibi takip etmek ve zamanı gelince yenileme eğitimlerini vermek olur.