• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Mesleki Hastalık Çok Veri Yok

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
Mesleki Hastalık Çok Veri Yok"
26 Ağustos 2015 Çarşamba 11:34

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mermerin kesilmesi taşınması ve çatlaklarının kapatılmasından detaylar, - Mermerin zımparalanması, - Kepçelerle binanın yıkılması, - Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ile röportaj, "Mesleki hastalık çok veri yok"- Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İş ve Meslek Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan: - "Ülkemizde yılda 400-500 mesleki hastalık tanısı konuluyor.

mesleki-hastalik-cok-veri-yok-7630223_x_300.jpg


Oysaki en az 4 bin kişiye tanı konuluyor olması lazım"- "Türkiye'de, kayda giren mesleki hastalıkların başında akciğer hastalıkları yer alıyor. Oysaki mesleki cilt, kas hastalıkları, psiko-sosyal etmenlere bağlı meslek hastalıkları daha çok görülüyor ama kayda girmiyor"- "Kurumların meslek hastalıkları konusunda yeterince farkındalığı olmadığı için meslek hastalıklarına tanı konulamıyor"
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
-
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
Tıp Fakültesi İş ve Meslek Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
,
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
'de yılda 400-500 mesleki hastalık tanısının konulduğunu oysaki hastalığın daha fazla olmasına karşın tanı koymada bu konuda yeterince farkındalık olmadığı için sıkıntı yaşandığını belirtti.Prof. Dr. İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kişinin çalışma yerindeki sorunlarından ya da çalışma yerinde tekrarlı bir nedenle yaşanan hastalıkların mesleki hastalık olduğunu, madende çalışan birinin buradaki tozlara maruz kalmasıyla ortaya çıkan akciğer hastalığının buna bir örnek olduğunu anlattı.Kişinin çalıştığı yerde cildine ya da vücuduna temasla bulaşmasıyla karşılaşılan hastalıkların da bu grupta sınıflanabileceğini dile getiren İlhan, pek kayda girmese de mesleki kas hastalıklarının çok fazla görüldüğüne işaret etti.-Kayıtlı hastalığın başında akciğer geliyorTürkiye'de meslek hastalığı bildirimi sisteminden kaynaklı sorunlar olduğunu, bu hastalıklardan şüphe etmesi gereken hekimlerin, tanı koyması gereken 3. basamak sağlık kuruluşlarının olmasına karşın meslek hastalıkları konusunda yeterince farkındalık oluşmadığı için tanı konulamadığına işaret eden İlhan, şöyle konuştu: "Türkiye'de, kayda giren mesleki hastalıkların başında akciğer hastalıkları yer alıyor. Oysaki mesleki cilt, kas hastalıkları, psiko-sosyal etmenlere bağlı meslek hastalıkları daha çok görülüyor ama kayda girmiyor.Ülkemizde yılda 400-500 mesleki hastalık tanısı konuluyor. Uluslararası hesaplama yöntemlerine göre oysaki en az 4 bin kişiye tanı konuluyor olması lazım. Hastalıkların yüzde 10'una dahi tanı koyamıyoruz. Geçen yıl 191 bin iş kazası meydana gelmiş, 400 hastalığa tanı konmuş. Elma dilimi yapsanız bu oran yüzde 1'e bile ulaşmıyor. Oysaki gelişmiş ülkelerde bu piramit tam tersine."- 800 iş yeri hekimiyle görüşüldüMeslek hastalıklarının alınacak çok küçük önlemlerle yüzde 90-95 oranında önlenebileceğine dikkati çeken İlhan, şöyle devam etti: "Hiçbir hastalık grubu yoktur ki meslek hastalığı gibi yüksek oranda engellenebilsin. İş yeri hekiminin önerisiyle iş yerindeki riskleri azaltarak bu hastalıklar önlenebilir. Kurumların meslek hastalıkları konusunda yeterince farkındalığı olmadığı için meslek hastalıklarına tanı konulamıyor. İş yeri hekimlerinin bu konudaki bilgilerini araştırmak için 800 iş yeri hekimiyle görüştük. Bu konuda ciddi bilgi eksikliğini olduğunu gördük."

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

 
Üst