• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kumlama kazanı basınçlı hortum tıkanıklığı nasıl giderilmelidir?

osmncn

Kayıtlı Üye
Sertifika
B Sınıfı
Firma
TÜMAŞ MÜŞAVİRLİK
Merhabalar,
Çalıştığım iş yerinde tıkanan hortumun açılması esnasında ufak bir iş kazası yaşadık, çalıştığım kurum hortum tıkanıklığının giderilmesi için standart ya da talimat istedi bir çok araştırma yapmama rağmen böyle bir standart bulamadım konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhabalar Osman bey,

Benim başıma gelmedi böyle birşey ama biraz araştırma yapınca aşağıdaki bilgi ve videolara ulaştım. Fakat bundan önce hatırlatmak isterim ki bu talimatları hazırlamak sizin sorumluluğunuzda olmamalıdır. İşveren yada yetkili kişi kimse makine üreticisiyle temasa geçmeli ve ilgili makine için en uygun çözümü üretmelidirler.

Aşağıya bazı videolarda ekliyorum, makineniz benzer olabilir.

Fatih bey ilginiz için çok teşekkür ederim.
Tedarikçi firma ile yapılan görüşmelerde konu ile ilgili bir talimatları olmadıklarını söylediler. Sorumlu olduğum kısım talimat hazırlamak değil hocam, sadece böyle bir talimat ve ya standart varsa öğrenip kuruma bildirmek. Tekrardan çok teşekkürler iyi çalışmalar.

Merhaba,

Üretici firma sattığı makineye ait güvenlik tedbirlerini beyan etmelidir. Kullanım kılavuzunda belirtmelidir. Sizler ancak kullanım talimatına göre yönlendirme yapabilir, ona göre talmat hazırlayabilir/tabilirsiniz.

Aldığımız her makine ekipman için risk analizi ve kullanım kılavuzunu talep etmekteyiz. Aksi taktirde kabul onayı vermemekteyiz. Sizlerde firma yetkililerini çağırıp beraber talimat hazırlamayı talep edebilirsiniz.

Saygılarımla.