• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kimyasalın kanserojen madde olup olmadığı nasıl tespit edilir?

Üyeler Görebilir
merhaba arkadaşlar işyerimde kullanılan bir kimyasalın kanserojen olup olmadığına nasıl karar verebilirim,
msds formunu temin edip inceledim ve orada kans.350-351 gibi kısaltmalar mevcut acaba bu ürün kanserojen mi? kullanımı uygun mu? Yoksa başka bir alternatifi varsa değiştirmeli miyim. Kimyasalın msds formunu yüklüyorum şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• BEST BALATA SPREYİ CR1001.pdf
    525,1 KB · Görüntüleme: 3
Üyeler Görebilir
Cihat bey selamlar, GBF bakmanız lazım diyecektim ki zaten eklemişsiniz. Aşağıda ki piktogram sağlığa zararlı olduğunu ifade ediyor ve olası sağlık problemlerini bilgi için listeledim.

1738581473087.png
Bu ne anlama geliyor?
  • Yutulması ve solunum yollarına girmesi halinde ölümcül olabilir
  • Organlarda hasara neden olabilir
  • Doğurganlığa veya doğmamış çocuğa zarar verebilir
  • Kansere neden olabilir
  • Genetik kusurlara neden olabilir
  • Solunması halinde alerji veya astım semptomlarına veya solunum güçlüğüne neden olabilir

Sizin GBF incelediğimde aynı piktogramı görebiliyorum ve H351 Kansere yol açma şüphesi var ifadesi bulunmaktadır. Bunu kullanan kanser olacak diye kesin bir çıkarım yapmak mümkün değil tabi ama risk var.

Daha güvenilir alternatifleri varsa ve kullanım amacınıza uygunsa tabi ki daha az zararlı alternatifler her zaman tercih edilmelidir.