Fatih Özcan
Site Kurucusu
- Sertifika
- Diğer Belge
- Firma
- ABL Group
Böcekler, Örümcekler ve Keneler
OSHA Quickcard: Rodents, Snakes and Insects
- Kendinizi ısırma ve sokmalara karşı korumak için uzun pantolon, uzun çorap ve uzun kollu elbiseler giyiniz. Paçanızdan içeri yılan ve böcek girmelerine karşı eğer mümkünse pantolonunuzun paçası lastikli olmalıdır
- DEET veya Picaridin içeren böcek kovucular kullanınız
- Reçetesiz satılan ürünlerle ısırma ve sokmalara müdahale ediniz, bu ürünler acıyı dindirir ve enfeksiyonu önler
- Ateş karıncalarından kaçınınız; onların ısırıkları acı verir ve ısırdığı yerin kabarmasına sebep olur
- Şiddetli reaksiyon gösteren ateş karıncası ısırmaları (göğüs ağrısı, mide bulantısı, terleme, nefes darlığı, ciddi şişme veya konuşma bozukluğu) acil tıbbi tedavi gerektirir.
- Ölü veya canlı hayvanlar hastalık saçarlar tıpkı Fare Isırığı Humması ve Kuduz gibi
- Vahşi ve Sokak hayvanları ile temastan kaçınınız
- Fareler veya fare ile kontamine olmuş (bulaşmış) malzemelerle temastan kaçınınız
- Ölü hayvanlardan mümkün olduğu kadar hızlı şekilde kurtulunuz
- Isırma ve tırmalama olduğu taktirde, hemen tıbbi yardım alınız
- Atıkları, yıkıntı ve molozları taşırken (çalışma sahasından uzaklaştırırken) ellerinizi ve ayaklarınızı nereye koyduğunuza dikkat ediniz. Eğer mümkünse parmaklarınızı yıkıntıların altına sokmayınız. Kalın eldivenler giyiniz
- Eğer bir yılan görürseniz geri çekilin ve gitmesine izin veriniz
- En az 25 cm (10 inç) uzunluğunda safety ayakkabısı giyiniz
- Devrilmiş ağaçlar, kalın ağaç dalları veya diğer atık, yıkıntılar üzerinde güneşlenen yılanlara dikkat ediniz
- Bir yılanın saldırı mesafesi yaklaşık olarak onun boyunun yarısı kadardır
- Isırıldığınız taktirde yılanın kafasının şeklini ve rengini aklınıza not ediniz, tıbbi tedavide yardımcı olacaktır
- Yılan zehirli olduğu taktirde (yada yılanın zehirli olma ihtimaline karşı) Yılan zehrinin vücuda yayılmasını yavaşlatmak için, Isırılan kişiyi hareketsiz ve sakin tutunuz. En kısa sürede tıbbi yardım isteyiniz
- Isırık olan yeri kesmeyiniz veya zehri emmeye çalışmayınız. İlk yardım uygulaması: ısırık noktasının kalp seviyesinden aşağıda olması ve kan dolaşımının yavaşlaması için ısırılan kişiyi yere yatırınız. Isırığı temiz kuru bir sargı ile kapatınız
OSHA Quickcard: Rodents, Snakes and Insects