• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Kazaların Öncesi Ve Sonrası -268-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
KAZA GERÇEKLEŞENE KADAR BEKLEMEYİN

Çoğu durumda, tehlikeli durumlar, bir kişi zarar gördükten veya ciddi şekilde yaralandıktan sonra dikkatimizi çeker. Eğer, emniyetsiz bir davranış veya bir koşulun farkına varırsanız, sakın göz ardı etmeyin ve kendinizi veya arkadaşınızı tehlikeye atmayın. Eğer bir kişinin emniyetsiz çalıştığını görürseniz, kişiyi bilgilendirin. Ciddi bir yaralanmayı önlüyor olabilirsiniz. Diğerlerinin de sizin için böyle endişelenmesini beklemez misiniz? Ya da, eğer emniyetsiz bir koşulun farkına varırsanız, düzeltin. Ancak düzeltemeyeceğiniz bir durumda, Amirinize bilgi verin. Kaza gerçekleştikten sonra, genelde birçok kafadan ses çıkar ve herkes heyecanlıdır. Sonra bu durum kayıtlara geçer, istatistiklere girer ve kısa bir zaman sonra da unutulur.

KAZA ARAŞTIRMASI

Neyse ki, her kazadan sonra ortaya iyi birşeyler çıkabilir. Kaza araştırmaları, benzer bir durumun gelecekte ortaya çıkmasını önleyecek bilgiler ortaya çıkarabilir. Bazı kişiler, ne yazık ki, kaza araştırmalarının suçu birisinin üzerine yıkmak için yapıldığını düşünür. Ve bu yüzden de işbirliği yapmayı reddeder.

EĞER BİR KAZAYI GÖRÜRSENİZ

Gerçekleşen her şeyi ve kaza öncesi durumu kafanızda not edin. Kendinize aşağıdaki soruları sorun:

1. Kaza olduğunda ben ve görüş alanımdakiler nerede duruyorlardı?
2. Ben ne yapıyordum?
3. Hangi ekipmanlar vardı?
4. Yaralı kişi neredeydi ve ne iş yapıyordu?
5. Olayların sırası neydi?

Tüm bunları hafızanıza yazın. Unutmayın, diğerleri farklı konumdaydılar ve sizin gördüklerinizi görmemiş olabilirler.

KAZA ARAŞTIRMASINA YARDIMCI OLMAK

Kazayı araştıranlar kaza hakkında sorular sorduğunda, gerçekleri gördüğünüz şekilde aktarın. Birilerini korumak amacıyla eksik bilgi verirseniz ya da bilgiyi değiştirirseniz, sebepleri doğru olarak nasıl belirleyebiliriz ve aynı şeyin gerçekleşmesini nasıl engelleyebiliriz? Bir sonraki durumda kazayı geçiren siz olabilirsiniz.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


 

Ekli dosyalar

  • -268- Kazalarin Oncesi ve Sonrasi.doc
    123 KB · Görüntüleme: 11
Üst