• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Haber Izmir'de Vinç Kazası: 1 Ölü

izmir039de-vinc-kazasi-1-olu-1079305h.jpg


08 Şubat 2016 Pazartesi

İzmir'in Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasının inşaatındaki iş kazasında bir kişi hayatını kaybetti.

Vaka, 353 Sokak'ta meydana geldi. Emniyet hizmet binası inşaatında kullanılan vinç devrildi. İlk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti. Bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

CİHAN

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


Vinçlerde, havai çalışma platformları/ sepetlerde iş kazalarının nedenleri?


1-Üretim hatasından doğan iş kazaları:

**Bomlar, taşıyıcı şase gövdeleri, çelik halat ve zincirler gibi parçalarının malzemelerinin yanlış, boyutlarının gerekli ölçülerde seçilmemiş olması,
**Uygun kaynak malzemesi kullanılmaması; hatalı parça imalatı,
**Yanlış yapılmış ısıl işlemler gibi üretim şekil ve teknikleri,
**Hidrolik silindir ve piston ölçülerinin yanlış hesap sonucu uygun ölçülerde imal edilmemesi,
**Makine üzerine gelebilecek kaçak akımın önüne geçebilmek için gerekli teknik önlemlerin alınmamış olması,
**Sepet kumandasındaki acil durdurma ( emergensi ) butonunun rahat müdahale edilebilecek görünür bir yerde bulunmaması gibi üretimden gelen hatalar kaza ve arızaların sebepleri arasına girebilir.

2- Olumsuz dış etkenlerden kaynaklanan iş kazaları:

Vinç, havai çalışma platform ve çalışma sepeti üreten ve kullanan insanların çalıştıkları işyerlerindeki sıcaklık, nem, olumsuz hava akımı, yetersiz aydınlatma ortamı, yüksekte çalışma, gürültü, ve kimyasal etkenlerin çalışan insanların ilgi ve dikkatlerinin dağılmasına yol açtığı gibi duyu organlarının yetersiz kalmasına ve güvensiz davranışlara yol açması.

3- Çalışanların fizyolojik ve psikolojik kapasiteleri:

Çalışan insanın bedensel, zihinsel ve sinirsel yapısı, kulak, göz ve burun gibi duyu organlarının hassasiyeti, yapmakta olduğu işteki dikkat, kapasite, performans ve verimini olumlu ya da olumsuz şekilde etkilemektedir.

4- Teknik kontrol ve bakımın yetersiz oluşu:

Vinç ve çalışma sepeti gibi diğer aksesuarlarında, İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğinde belirtildiği gibi; kullanım koşul ve sıklığına göre belirlenen-en geç yılda bir periyodik kontrolleri ile aylık, haftalık kontrol ve bakımlarının yaptırılmaması.

Sepetli çalışma platformlarında yaşanan iş kazaları göz önüne alındığında en fazla dikkat gösterilmesi gereken kontrol ve bakımları şöyle sıralamak gerekmektedir;

A-Halat, zincir kontrol ve bakımları,

B-Sepetteki kumanda kutusu butonları ile acil durdurma( Emergensi) butonunun kontrol ve bakımları,

C-Kule dönüş limit swıch ve sensör devre kontrolleri.

D-Sepetlerin, bağlantı yerlerinin, korkulukların bakım ve onarımları,

E-Araç freni ve teker lastiklerinin kontrolleri.

F-Ana elektrik panosundaki kaçak akım rölesi ve sigorta kontrol ve bakımları(19,20) .
 
Üst