• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Işveren ve işveren vekili atama kılavuzu

“İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik” kapsamında elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin işveren/işveren vekilleri aşağıda gösterilen başvuru adımlarını izleyerek iş sağlığı ve güvenliği mevzuatında iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimine verilen görevleri, işe giriş ve periyodik muayeneler ve tetkikler hariç olmak üzere yürütebilmek için İSG-KATİP sisteminde taahhütte bulunmaları gerekmektedir.
  1. Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
    adresine “E-Devlet Giriş” butonu ile giriş sağlanır. (İSG-KATİP uygulamasına giriş için e-devlet iki aşamalı doğrulama özelliğinin aktif edilmiş olması zorunludur.
    İki aşamalı doğrulamanın nasıl yapılacağına ilişkin tanıtım videosu:
    1738588997137.png
  2. Taahhütname için gerekli olan yetkinlik bilginize KİŞİ KARTI BİLGİLERİ > YETKİNLİK BİLGİLERİ; İşveren veya işveren vekili olduğunuz işyerinin bilgilerine ise SGK YETKİ BİLGİLERİ menülerinden ulaşabilirsiniz.
    1738589015178.png
  3. Açılan ekranda sol tarafta yer alan menülerden SÜREÇ YÖNETİMİ > İŞVEREN VE İŞVEREN VEKİLİ TAAHHÜTNAMELERİ menüsünde “+ YENİ” sekmesine tıklanır.
    1738589047579.png
  4. Açılan ekranda yer alan “İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ İSG TAAHHÜTNAMESİ” seçilerek “BAŞLAT” butonuna tıklanır.
  5. İlk başvuru adımı olan Bilgilendirme Sayfasında yer alan “OKUDUM VE ONAYLIYORUM.” kutucuğu işaretlenerek ekranın sağ alt tarafında yer alan “İLERİ” butonuna tıklanır.
    1738589065989.png
  6. Başvurunun bir sonraki adımında İŞVEREN veya İŞVEREN VEKİLİ olunan SGK SİCİL NUMARASI ekranda doğru şekilde doldurulup “BUL” butonuna tıklanarak işyeri listelenir ardından ekranın sağ alt tarafında yer alan “İLERİ” butonuna tıklanır.
    1738589084652.png
  7. Sürecin bir sonraki adımında İSG Taahhüt Onay Sayfasında yer alan “OKUDUM VE ONAYLIYORUM.” kutucuğu işaretlenerek ekranın sağ alt tarafında yer alan “İLERİ” butonuna tıklanır.
    1738589100470.png
  8. Sürecin başarı ile tamamlandığına ilişkin mesaj ekranda görüntülendiğinde başvuru tamamlanmış olur.
    1738589118297.png

Ekli dosyalar

• İşveren ve İşveren Vekili Taahhütnamesi Nasıl Yapılır.pdf
    971,1 KB · Görüntüleme: 16