• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iskele uygunsuzlukları

klbkbr

Kayıtlı Üye
Sertifika
B Sınıfı
Firma
özel sektör
merhabalar, gittiğim bri fabrika tank izolasyonu içinde kaplama işi de böyle bir iskele kurulmuş.
gördüğünüz uygunsuzluklar nelerdir acaba yapı işlerinde tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
teşekkürler

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-08-09 at 13.57.28 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-09 at 13.57.28 (1).jpeg
    1,5 MB · Görüntüleme: 55
  • WhatsApp Image 2024-08-09 at 13.57.28.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-09 at 13.57.28.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 53
Merhaba @klbkbr, ilk izlenimlerimi yazayım,
  • Erişim için uygun bir merdiven veya yöntem mevcut değil.
  • Taban kalasları eksik.( Çalışma zeminini tam olarak kapatıyor olmalı.)
  • Ara korkuluklar mevcut değil.
  • Çapraz bağlantılar mevcut değil.
  • İskelenin devrilmesini önlemek için ankraj mevcut değil.
  • İskelenin periyodik kontrol raporu ve kurulum sonrası statik onaylarının da ayrıca sorgulanması gerekir.
İskele konusunda daha tecrübeli arkadaşlar ekleme yapacaktır.

1. İskele kalasları eksik, tek kalas kullanılmış
  2. İskelelerin dönüş yaptığı yerlerde boşluklar var
  3. Topuk levhası yok
  4. Bazı pimler tam çakılmamış
  5. Yatay korkuluklar eksik
  6. Yukarılara erişimi göremiyorum o yüzden yorum yapamıyorum.
  7. Aşağı kısımlarda iskele yanal elemanları eksik
  8. İskele zemine konulan ayak plakaları eksik
  9. İskelenin dönüş yaptığı yerlerde bağlantılar eksik olduğu için muhtemelen her iskele cephesi statik olarak bağımsız davranacaktır.
Bu iskeleye personel çıkarılmamasını öneririm.

Merhabalar ,

Öncelikle iskelelerin kurulabilmesi için insaat sektöründe olduğunuzdan dolayi bir insaat muhendisinin kurulum ve söküm plani yapmasi gerekmektedir. Iskeleler bu plana gore kurulmasi ve sokulmelidir. Degerli arkadaslar gerekeni soylemis ben onlardan farkli olan yapilmasi gerekenleri yaziyirum. Eger iskeleler bu şekilde ankrajsiz kurulursa ki sizin alaninizda kurulmak zorunda, onlem olarak belirli alanlara devrilmeyi onleyici destek kuleleri kurulmali. Iskele üzerinde herhangi bir yesil veya kirmizi etiket yok. Yesil etikwt güvenli kullanilabilir kirmizi etiket guvensiz kullanilamaz. Iskele uzerine calisma alaninda olusabilecek risklere karsi uyari ikaz levhalari eklenebilir. Is izin sistemi kullaniyorsaniz iskelenin ana giris noktasina is izni ile ilgili etiket asilabilir. Iskele üzerinde calisanlar emniyet kemerlerini iskeleye mi bağlayacak yoksa farkli bir yaşam halati sistemi mi kurulmali buna siz karsr vermelisiniz.

İsrafil Yılmazmerhaba ,
öncelikle taşeron firmamız kurdu iskeleyi ve kuran personelinin myk belgesi var (kurduğu iskeleyi görüyorsunuz). Allahtan bir hafta kalacak.ben şu an firmamda İGU olarak çalışmıyorum uygun değil ben bu şekilde kimseyi çalıştrımam desem de a sınıfı uzmanımız okey veriyor ve böyle bi iskele de kemersiz çalışldığını bile ben tespit ediyorum söylüyorum . uyarırız takarlar dye geçiştiriliyor. inşaat ve yapı işleri konusunda bilgili olmadığım için sizlere sordum verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Merhabalar. Bu tarz uygunsuzluklarla karşılaştığımda kafamın içinde Ahmet Kaya şarkısı çalmaya başlar.(Nerden baksam tutarsızca, nerden baksam tutarsızca nerden baksam ahmakça :) Öncelikle Flanşlı kamalı iskele türü bu. Genelde biz şantiyede kalıp altı iskelesi olarak kullanırız ama burada daha çok cephe iskelesi olarak kurulmak istenmiş. En azından denenmiş sanırım. Öncelikle zemin etüdü yapılıp başlangıç ayağıyla iskele kurulmaya başlanır ama burada bir çok yerde ağırlığı eşit dağıtma amaçlı kullanılan ayakları göremedim. Yürüme platformdaki açıklıklar kapatılmamış. Katlar arası geçişler için merdiven yerine spider man yardım edecek sanırım :) Yatay Elemanları takmış ama çapraz elemanları kullanmamışlar. Tekmelik yok. Günlük işe başlamadan önce kontrol kartı işlenip asılır onu da göremedim. Üzerinde elektrikli bir ekipman kullanılacaksa metal iskelenin topraklamasının yapılmasından söz etmiyorum bile. Sonuç olarak uygun değil!