• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iş Makinesi Tehlikeleri-türkçe&ingilizce

Mustafa Aydın

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Haziran 2015
Şehir
Zonguldak
Sertifika
B Sınıfı
Firma
TP-OTC
İnşaat çalışmalarında kullanılan iş makineleri çalışanlar için tehlikeli ortamlar yaratmaktadırlar. Hareket eden greyder, silindir, kazıcı, vinç, kamyon gibi ekipmanlardan daima sakınmak ve uzak durmak gerekmektedir.

Çalışırken lütfen aşağıdaki hususlara dikkat edelim.
  • Kesinlikle operatörün sizi gördüğünü düşünmeyin, ummadığınız anda bir kazaya maruz kalabilirsiniz.
  • Yakınınızdaki ağır ekipmanın kornasını veya geri alarmını duyacağınıza güvenmeyin. Çevredeki inşaat çalışmalarındaki gürültüden duymayabilirsiniz.
  • Eğer bir ekipmanı geri giderken görürseniz bundan uzak durun ve manevrası bitinceye kadar bekleyin. Ekipman geri giderken kesinlikle yolu kısaltmak için arkasından geçmeyin. Kolaylıkla düşebilir ve ekipmanın altında kalabilirsiniz.
  • Hiç bir operatör ekipmanını işaretçi olmadan geri hareket ettirmemelidir.
  • Vinç, kazıcı gibi gövdesi dönen ekipmanlara dikkat etmek gerekmektedir. Bu ekipmanlar döndüğü zaman dönüş alanında, bu ekipman ve başka bir cisim arasında sıkışabilirsiniz. Bu gibi durumlarda çalışanların rahatlıkla ekipman yanından geçişi için uygun geçiş yolu ayarlanmalı, yeterli yer yoksa o bölge geçişe kapatılmalıdır.
  • Hareket eden ekipmanların yanından yürümeyelim. Ekipmanın kayabileceğini, dönebileceğini, üzerindeki yükün düşebileceğini düşünelim. Asılı hiç bir yükün altına girmeyelim.
  • Havai elektrik hatlarının bulunduğu bölgelerde çalıştığımız ekipmanlarla kesinlikle temasdan kaçınalım. Bunların gövdelerine yaslanmayalım veya dokunmayalım. Çünkü her zaman bu ekipmanların elektrik hatlarına dokunma riski vardır. Eğer elektrik hatlarına yakın tehlikeli bir ekipman çalışması görürseniz muhakkak işi durdurup süpervizöre haber verin.
  • Ekipmanları çalışır halde kesinlikle temizlemeyin, yağlamayın, tamir etmeyin. Ekipmanları tamamıyla durdurduktan sonra üzerinde çalışma yapın.
 

Ekli dosyalar

  • 2-HEAVY EQUIPMENT DANGERS.doc
    32,5 KB · Görüntüleme: 39
Üst