• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Iş Hukukunda Kısa Çalışma Kavramı Ve Kısa Çalışma Ödeneğine Hak Kazanmanın Koşulları

Musa Kamil Ekin

Yönetim Grubu
Katılım
6 Nisan 2015
Sertifika
C Sınıfı
Firma
BelKo ltd.şti.
Çalışma yaşamı çeşitli rizikolarla doludur. Hem işçi hem de işveren ekonomik gelişmelerin seyrine göre gerekli tedbirleri alarak bu rizikolara katlanmaya çalışmaktadır. Özellikle ülke ekonomisini ve çalışma yaşamını olumsuz etkileyen genel ekonomik kriz veya zorlayıcı nedenlerde işçi ve işverenin dayanışma halinde bu durumdan kurtulması makul bir çözüm gibi gözükmektedir. Kriz dönemlerinde işçilerin işsiz kalmasını önlemenin bir yolu işçinin ihtiyaçlarını karşılayıp onu işte tutacak bir ödeneğin sağlanmasıdır. Bu çalışmada biz ilk kez 4857 sayılı İş Kanunu ile düzenlenen, kriz dönemlerinde işçi ve işverenin dayanışma halinde zor durumdan kurtulmasını amaçlayan “Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği” uygulamasını İş Hukukumuz açısından yürürlükteki mevzuatı göz önünde bulundurarak kapsamlı bir şekilde inceledik. Çalışmamız iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde iş hukukunda yer bulan kısa çalışma kavramını hukuksal boyutuyla ele alıp inceleyeceğiz. İkinci bölümde ise kısa çalışma ödeneğine hak kazanmanın koşullarını ortaya koyduktan sonra son bölümde uygulamanın geliştirilmesi için öneriler sunacağız.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 

Ekli dosyalar

  • 100_rev1.pdf
    1,3 MB · Görüntüleme: 0
Üst