• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İzole halı kontrolleri

Kamil Can

Kayıtlı Üye
Sertifika
B Sınıfı
Firma
Anadolu Efes
Merhabalar,

İşletmemizin çeşitli noktalarında izole halı kullanımı mevcut. Bu izole halıların fiziki kontrolleri sürekli olarak yapılıyor ve deformasyon durumunda değişimi sağlanıyor. İzole halılar için elektriksel dayınım testleri yapılmalı mıdır? Hangi periyotlarda yapılmalıdır? Konu ile alakalı yasal bir kaynak bulamadım, bilgi olan arkadaşlar destek olursa sevinirim.

Kamil bey merhaba,

Türkiye mevzuatını tam bilmediğim için refere edemeyeceğim fakat elektrik yalıtım paspasları
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
standardına göre kontrol edilmeli ve bu standarda uygun olmalıdır.

Bu Standardın B.7 maddesini aşağıya çevirerek ekliyorum. Buna göre Sınıf 0 hariç olan paspaslar dışındaki paspaslar heryıl elektrik testine bazı görsel kontrollere tabi olmalıdır.

Desteğiniz için teşekkürler Fatih bey,
Türk mevzuatında işlenmemiş bir konu sanırım. İlgili bir yönetmelik ile karşılaşırsam bu alanı da güncellerim.

Merhaba Hocam

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
standartlarına göre üretilmiş olmalı, kullanım ömrü ve dirençlerle ilgili olarak üretici firmadan bilgi olmak daha sağlıklı olacaktır.