• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İşveren vekili nasıl atanır?

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar.

50'den az çalışana sahip bir işletmeyiz. İşveren değilim ancak şirket yöneticisiyim.

"İŞYERLERİNDE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK" kapsamında Anadolu Üniversitesinden eğitimi alıp belgemi aldım. İSG Katip'te yetkinlikler kısmında belgem görünüyor. İSG Katip'ten "İşveren ve İşveren Vekili Taahhütnameleri" kısmından atamamı gerçekleştirmemiz gerekli ancak İSG Katip'te "İşveren Vekili" olarak görünmem lazım. O olmadan ilerleyemiyoruz.

Kendimi SGK sisteminden e-bildirge kullanıcısı olarak işaretlesem de olmadı, "İşveren Temsilcisi" olarak olmak zorunda diye anlıyorum.

Özetle, beni hangi sistem üzerinden, nasıl "işveren vekili" olarak atayacağız acaba?

Teşekkürler.

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Fatih ÖzcanYanıtınız için teşekkürler ama bu tarifte nasıl işveren vekili olarak birisi atanır yazmıyor. Zaten işveren ya da işveren olarak atanmış birisi nasıl İSG yetkili olarak atanır onu anlatıyor. Sistemde işveren vekili olarak görünmüyorum. Görününce bu şekilde işlemi yapacağım. Ama işte nasıl işveren vekili olarak görüneceğim? Asıl soru o.

Üyeler Görebilir
Osman34Bunun için SGK ya gitmeniz gerekiyor işvereniniz ile birlikte. Kaşe ve imza sirkülerinizi de götürün onlar gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra adınız isgkatip 'te gözükmeye başlar.

Ama önerim gitmeden önce bağlı olduğunuz SGK yı arayıp İşveren servisine bağlanarak neler istediklerini öğrenmeniz. Çünkü SGK'lar arasında farklılıklar olabiliyor.