• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İsg uzmanlarının bir üst sınıfa bakma yetkisi

Üyeler Görebilir
Merhabalar İSG uzmanlarının bir üst sınıfa bakma yetkisi ve 50den az çalışanı olan işletmelerin isg uzmanı görevlendirmesinde durum nedir? henüz bir erteleme olmadı sanırsam.

Üyeler Görebilir
Daha resmi gazete de yayınlanmasa da durum aşağıda ki gibi.

50 den az çalışan olan işyerleri için şimdilik erleme söz konusu değil.

Üst sınıf uzmanın yerine bakma durumu bazı kriterler ile kabul edildiği söyleniyor. Aşağıda ki değişiklik metni ni ekliyorum. Bu sosyal medya da dolaşan bir metindi.
1735142190018.png

Üyeler Görebilir
hocam bir üst sınıfa bakma durumu devam eder gibimi etmez gibimi duruyo

Üyeler Görebilir
muhammet ömeroğluYukarıda ki şekliyle cumhurbaşkanı imzalayarak resmi gazeteye yollamış söylenenlere göre. Eğer yukarıda ki kriterleri sağlıyorsanız belge alacaksınız üst sınıfa bakmak için. Genel müdürlük sınavsız sadece yukarıda ki şarta göre düzenleyecek bu belgeyi. Resmi gazete de yayınlandıktan sonra detayları öğrenmeye başlarız nasıl olacağına yönelik.

Üyeler Görebilir
Hocam 12 haziran 2021'den bu yana B sınıfı olarak İSG katipte 1220 iş günü fiilen çalışmış görünüyorum fakat çok tehlikeli iş yerinde 1095 gün atamalı olma şartı var sanırım ya da ben mi yanlış anladım? Tehlikeli ve çok tehlikeli toplamda 1220 gün ama çok tehlikeli 1078 günüm görünüyor atama dökümündeki tarihlere baktığımda. Bu durumda bir üst sınıfa geçebiliyor muyum? Başvuru yapmalı mıyım?sizden detaylı bilgi rica ediyoruz.

Üyeler Görebilir
Emrece3 yıl çok tehlikeli sınıfta atama şartı var Buda takvim gününden hesaplarsak 1095 gün ediyor. Isgkatip hesaplama yaparken iş günü mü takvim günü mü dikkate alıyor emin değilim. Garanti olsun derseniz Mart sonuna kadar vaktiniz var, atamalarınızı çok tehlikeli işyerlerine yapın ve mart ortası gibi yükseltmeye başvurun.

Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Fatih ÖzcanAh be Fatih hocam heyecanlandırdınız beni vallahi; Ben de konuyu hakimsiniz ona göre yazdınız sanıyorum.Bu arada 31 Mart 2025'e kadar olan mevcut atamalarını da sayılması konusunda CİMER'e talepte bulundum benim durumumda olan arkadaşlar da cimer'e yazarsa inşallah olumlu dönüş alacağımızı ümit ediyorum.

Üyeler Görebilir
Yılbaşı sonrası sonrası birden fazla uzman gereken tehlikeli sınıftaki işyerinde b sınıfı uzmanın tam zamanlı atanması gerekiyor. peki bu durumda diğer uzmanlar c sınıfı olursa, onaylı defter, isg kurulu vb evrakları sadece tam zamanlı c sınıfı uzman düzenlediği takdirde bir sorun yaşanır mı? yani aktif olarak çalışan c sınıfı olacak sadece tüm süreçte onun ismi ve imzası olması.. anlatabilmişimdir umarım