• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İş güvenliği günlük rapor nasıl olmalı

Enver Çığşar

Yönetim Grubu
Sertifika
B Sınıfı
Firma
Takip İş Güvenliği
selam arkadaşlar
İş güvenliği günlük rapor nasıl olmalı yorumlarınız nelerdir

Enver ucu açık bir soru sormuşsun bu nedenle genel bir cevap yazayım. Raporun gözlemlendiğin uygunsuzluğu açık bir şekilde açıklamaları. Uygunsuzluk nedir, bu gözlem neye göre uygunsuzdur yani referans noktan nedir? Bazı resimlerde eklersen gelecek soruları büyük ölçüde engellemiş olursun. Uygunsuzluğun referansında yer alan maddenin tam halini de yazarsan işveren hangi standarda yada yasal gerekliliğe ulaşması gerektiğini de bilir. Bazen standart, yönetmelik yada sağlam bir referans bulamayabilirsin bu durumda da sizlerin risk analizleri referans olabilir.

Enver, yolladığın örneklere baktım ve tahmin ediyorum birçok kişi gözlemlerini excel tablolarında tutuyor. Fakat ben bunu önermiyorum. Raporlar yolladığınız kitleye uygun olmalı. Yönetim kadroları excelde vakit kaybetmek istemez. Ve her zaman daha görsel raporlar daha çok dikkat çeker. Excel tablolarını veritabanı olarak yine tutun bunda bir sakınca yok fakat aşağıdaki gibi bir format öneririm ben yönetim kadrosu yada şantiye içerisinde dağıtılan raporlar için. Proje ihtiyaçlarına göre değişebilir tabi format.

Aynı zamanda ekli örnekte uygunsuzluk sınıfı diye bir alan göreceksin. Eğer saha da olan uygunszulukları güzel bir şekilde kategorize eder ve her uygunsuzluk için bu sınıflandırmayı yaparsanız hangi konularda uygunsuzluklar yükseliyor yada azalıyor yani trend nedir bunu görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Günlük Rapor_XX-YY-2024.pdf
    243 KB · Görüntüleme: 49