• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İnsan taşıma-kaldırma ekipmanında malzeme taşımak!!!

Kuprat

Kayıtlı Üye
Sertifika
C Sınıfı
Firma
İnşaat
Merhabalar,
Şimdiye kadar çoğunlukla insan taşımak için tasarlanmamış kaldırma ekipmanlarında çalışanların taşınamayacağını konuştuk. Peki tam tersi bir durum için yani insan taşınabilmesi için tasarlanmış bir ekipmanda malzeme taşınmaması gerektiğinin (kapasitesini aşmamak koşuluyla) yasal dayanağı yada mantığıyla alakalı fikri olan arkadaşlarım neler söyler acaba? @Fatih Özcan @osman.koyuncu

Merhabalar, daha spesifik olmak gerekirse hangi ekipmandan bahsediyoruz? Taşınacak yük yapısı itibariyle bu ekipmana zarar verir mi?

Merhabalar,
Konu ile alakalı net bir madde hatırlamıyorum ancak yükün yapısı ve ağırlığı insan taşımak için tasarlanmış ekipmana uygunsa kullanılabilir diye düşünüyorum. Çalışma öncesi risk değerlendirmesi yapmak faydalı olacaktır. Mesela manlift, sepetli araç gibi ekipmanlarda fazlasıyla geniş, içerisinde hareketli bir madde olan (sıvı dolu tank vb.) vs. malzemeleri taşımak sorunlara yol açacaktır. Bunun dışında günlük çalışmalarda zaten minimum seviyede olsa da insan taşıma araçları ile malzeme kaldırılmaktadır.( El aletleri, takım çantaları, çanta tipi kaynak makinaları, küçük imalat malzemeleri vb.)

Günaydın. Benim kastettiğim daha çok sepetli vinç yada teleskobik tarzı menliftlerde mesela tuğla, torba çimento vb. tarzda. Ve bu öyle 1-2 malzeme kaldırmak için değil daha çok nakliye amaçlı taşınmalarından bahsediyorum.

KupratBelli ki makine eksikliği var ve işveren para harcamak istemiyor. Üretici kılavuzuna bakmanızı öneririm bunun için. Görev bazlı taşımalardan ziyade nakliye için kullanılırsa bu ekipmanlar bakım sıklığı değişebilir ve buda çalışan emniyetini riske atabilir.

Sanırım "
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
" 'nin EK-I Iş Ekipmanlarında Bulunacak Asgari Gerekler bölümünün aşağıdaki maddesi yardımcı olacaktır.

3.2.2.2. İnsan kaldırmak ve taşımak için tasarlanmamış iş ekipmanları, amacı dışında kullanımını önlemek için uygun bir şekilde ve açıkça işaretlenir.