• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İlginç Bir Durum! Ne Yapacağız? İgu Var İh Yok.

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Bir firmada müstakil iş güvenliği uzmanı olarak işe başladım. Zaten burada çalışıyordum. Yasa yürürlüğe girince ihtiyaç oldu (az tehlikeli) bu pozisyona geçtim.
Ama firma sahibi İşyeri hekimine sıcak bakmıyor. Hekim için para vermek istemiyor. Yani yok dolayısıyla defteri onaylatamıyoruz hekim olmadığı için.
Konuştum kendisiyle "şikayet et beni denetime gelsinler bi göreyim konuşayım böyle saçma şey olmaz" diyor. Ne yapmak lazım.

Üyeler Görebilir
Merhaba,
İşyeri hekimi konusunda hizmet almak / görevlendirmek işvereni bağlar, iş güvenliği uzmanıyla ilgili bir durum yok.
İşyeri hekimi görevlendirmemenin idari para cezası 50 den az çalışanı bulun az tehlikeli yerler için 88.663 tl., 50 den fazla çalışanı bulunan az tehlikeli yerler için 132.994 tl dir.
Defteri onaylatamıyoruz dedin hangi defter, eğer tespit ve öneri defterinden bahsediyorsan senin yazdıklarını işyeri hekiminin onaylamasına gerek yok. İşyeri hekimi yok diye deftere yazmamazlık yapma.
iyi çalışmalar.

Üyeler Görebilir
Yüksel beye katılıyorum. İlgili kişiyi görevlendirmek işverenin sorumluluğu. İş yeri hekimi olmaması yada bu hizmetin alınmamasından dolayı olabilecek olası iş güvenliği risklerini deftere yaz yeterli. Örneğin yüksekte çalışma yapacak personelin uygun sağlık tetkikleri yapılmadıysa bunu yaz. Dolaylı olarak bildirmiş olursun zaten.

Üyeler Görebilir
Noter onaylaması gerekiyor defteri, işyeri hekimi olmadan onaylamıyor.
Ayrıca işyeri hekiminin görevlendirilmediğini bildirmeli miyim?

Üyeler Görebilir
Yanlış bilmiyorsam Noterde kimin atandığıyla ilgili birşey sorulmaması gerekiyor. İş güvenliği uzmanı yada hekimi bugün Ahmet olur yarın Mahmut her uzman değişikliğinde defter değişmiyor ki. Başka bir notere sormakta fayda var bence.

Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Fatih ÖzcanOrasını bilmiyorum, baktığım birkaç işletmede defterin sayfaları bitmesi üzerine 2 kere yeni defter onaylatmıştım. Eski defterlerde de eski uzman ve işveren vekilinin imzaları vardı ilk sayfalarında, işveren vekili, igu değişince onunla ilgili birkaç madde yazıp öyle devam etmiştik, birinde zaten işyeri hekimi yoktu, iş güvenliği uzmanı da 3 önceki işgüvenliği uzmanıydı, il müdürlüğünün ne talebi oluyor bilmiyorum ama gerekli bilgileri doldurup defterin mühürlenip onaylanmasıyla ilgili bir yazı yazıp gittiğimizde onaylamışlardı