• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İletişimi güçlendirecek öneriler

Üyeler Görebilir
İletişimde vermek istediğimiz mesajı doğru verebilmek çok önemli. O hâlde mesajı nasıl doğru verebiliriz? Bunun yöntemi var mıdır?

Evet, sandviç metodu.

3 aşamadan oluşur. Olumlu açılış, olumsuz gelişme, olumlu kapanış.

Bu metotta karşı tarafa vereceğiniz olumsuz bir mesajı direkt olarak söylemek iletişime zarar verir, ya savunmaya geçer ya da reddeder. Bunun yerine karşımızdakine öncelikle olumlu mesaj vermek, sonra asıl vermek istediğimiz olumsuz mesajı vermek, daha sonra da olumlu mesajla iletişimi bitirmektir. Burada ilk olumlu mesajdan olumsuz mesaja geçerken olumlu mesajın etkisini kaybettirecek "ama", "lakin", "fakat" gibi kelimeler kullanmamaya dikkat edilmelidir.

Örnek: Kulaklık takmayan ancak diğer iş güvenliği kurallarına uyan Ahmet Usta'ya sandviç tekniğiyle nasıl yaklaşmalıyız?

Cevap: Merhaba, kolay gelsin Ahmet Usta. Ahmet Usta, senin iş güvenliği konusunda dikkatli olduğunu biliyorum, hatta yardımcını bile uyararak iş güvenliğine katkı sağlıyorsun. Bununla beraber çoğu zaman kulaklık takmadığını da görüyorum. Kulaklık kullanmaman kalıcı işitme kaybına yol açabilir, o yüzden kulaklık takman gerekiyor. Ahmet Usta, sen bizim değerli ustalarımızdansın. Sağlığın da bizim için değerli, birlikte daha uzun süre sağlıklı bir şekilde çalışmak isteriz.

Örnek: Dağınık, düzensiz çalışan Ali Usta'ya bırakmış olduğu malzemelerin iş kazasına yol açabileceğini söylememiz gerekiyor. "Çok dağınık çalışıyorsun. Böyle iş mi yapılır?" dediğimizde ondan tepki görebiliriz. Mesajımızı doğru iletmemiş oluruz, bu da iletişime zarar vermiştir. Ali Usta'ya sandviç tekniğiyle nasıl yaklaşmalıyız?

Cevap: "Ali Ustam, çok yoğun çalışıyorsun, maşallah yorulmak bilmiyorsun, nasıl bir enerjin var. Bununla beraber biraz da dağınık çalışıyorsun diyebilirim. Dağınık ve düzensiz çalışmak işini zorlaştırır, iş kazasına neden olabilir. Bu konuda daha dikkatli olacağına ve katkı sunacağına inanıyorum.

1000014855.jpg 1000014856.jpg

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üyeler Görebilir
Bir başka harika odak noktası daha.

@lprnl harika paylaşımlarla başladınız çok teşekkür ediyorum. Eminim herkese çok değerli katkıları olacak bu içeriklerin. Yalnız fotoğrafa ilave olarak düz metin olarakta eklemeniz çok iyi olacaktır. Bu şekilde bu içerikler arama motorlarında da gözükebilir ve daha çok kişiye bu mesajlar ulaşabilir. Okuduğunuz kitabı da referans olarak paylaşırsanız gerçekten çok mutlu olurum.
 
Üyeler Görebilir
Fatih ÖzcanBu konu gerçekten çok önemli ve iş yerlerinde iletişim kurduğumuz kişiyle aynı frekansa girmemizde çok etkili. Mesajı nasıl verdiğiniz çok önemli. Herkes taktir edilmek ister bizler dahil. Bu nedenle mesajlarımıza olumlu cümleler ile başlayıp, uyarılarımızı ekleyip yine olumlu bir şekilde bitirmek efektif bir yol olacaktır.

Kitapta yazan diyaloglar hemen hemen herkesin başına gelmiştir ve gelmeye devam ediyordur. Çalışan sizinle aynı frekansa girer, size güvenirse iletişim kanallarını açar ve talimatlarınızı takip eder, aksi taktirde süper sınıf uzman olsanız bile boşe kürek çekmiş olursunuz.
 
Üst