Herkese merhaba. Araç lastiklerinin öğütülmesi sonucu granül elde edilen, iş güvenliği hizmeti verdiğim bir işyeri mevcut. İşyerinde havalandırma sistemi bulunmasına rağmen ortada yoğun granül tozu bulunmaktadır. Daha önce işyerinde atık lastiklerin depolandığı alanda yangın gerçekleşti. Bunun sonucunda biraz araştırma yaptım fakat lastiklerin öğütülmesi sonucu ortaya çıkan tozun parlayıcı, patlayıcı olup olmadığı ile ilgili net bir kanaate varamadım. ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK' e baktığımda;
2 – Tehlikeli yerlerin sınıflandırılması
Bölge 20
Havada bulut halinde bulunan tutuşabilir tozların, sürekli olarak veya uzun süreli ya da sık sık patlayıcı ortam oluşturabileceği yerler.
Bölge 21
Normal çalışma şartlarında, havada bulut halinde bulunan tutuşabilir tozların ara sıra patlayıcı ortam oluşturabileceği yerler.
Bölge 22
Normal çalışma şartlarında, havada bulut halinde bulunan tutuşabilir tozların patlayıcı ortam oluşturma ihtimali bulunmayan ancak böyle bir ihtimal olsa bile bunun yalnızca çok kısa bir süre için geçerli olduğu yerler.
Not:
Tabaka, tortu veya yığın halinde tutuşabilir tozların bulunduğu yerler, patlayıcı ortam oluşturabilecek diğer bir kaynak olarak dikkate alınmalıdır.
Bu konu hakkında düşüncelerinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler.
2 – Tehlikeli yerlerin sınıflandırılması
Bölge 20
Havada bulut halinde bulunan tutuşabilir tozların, sürekli olarak veya uzun süreli ya da sık sık patlayıcı ortam oluşturabileceği yerler.
Bölge 21
Normal çalışma şartlarında, havada bulut halinde bulunan tutuşabilir tozların ara sıra patlayıcı ortam oluşturabileceği yerler.
Bölge 22
Normal çalışma şartlarında, havada bulut halinde bulunan tutuşabilir tozların patlayıcı ortam oluşturma ihtimali bulunmayan ancak böyle bir ihtimal olsa bile bunun yalnızca çok kısa bir süre için geçerli olduğu yerler.
Not:
Tabaka, tortu veya yığın halinde tutuşabilir tozların bulunduğu yerler, patlayıcı ortam oluşturabilecek diğer bir kaynak olarak dikkate alınmalıdır.
Bu konu hakkında düşüncelerinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler.
Moderatörün son düzenlenenleri: