• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Göz Koruması -156-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Bir marangozun sigorta şirketine takma gözünde oluşan hasarı ödeyip ödemeyeceklerini sorduğunu duydum. Marangoz çivi çakarken çivi uçmuş ve gözüne çarpmış, takma gözü kırılmış. Kendi gözünü nasıl kaybettiği sorulduğunda aynı cevabı verdi. “Aynı şekilde gözüme çivi çarptı.”

Eğer çivi sağlam gözüne çarpsaydı şimdi karanlık bir dünyası olacaktı. Henüz gözün koruması ihtiyacının değerini bilmektedir. Siz göz koruması kullanmaya alışmayı zor bulabilirsiniz ama takma göz kullanmak daha mı kolay olurdu?

YILLARDIR GÖRÜŞ KORUYUCUSU

Göz koruması inşaat sektöründe 1910 yılından beri kullanılmaktadır. Bundan dolayı kuşkusuz çoğu işçi önemli göz yaralanmalarından korunmuşlardır. Kişisel olarak bu şekilde gözünü korumuş bazı şanslı kişileri tanıyor olabilirsiniz.

DOĞRU TÜRÜ SEÇMEK ZAMAN ALIR

Yaptığınız işe bağlı olarak büyük kaynakçı gözlüğü, göz maskesi, yüz maskesi veya iş güvenliği gözlüğüne ihtiyacınız olabilir. Sizin payınıza düşen küçük bir çabayla uygun olanı seçmek ve kullanmaktır.

DÖRT TEMEL TEHLİKE

İşyerlerinde başlıca göze girerek yaralanmaya neden olan dört cisim vardır.

1-Tanımlanamayan Uçan Cisimler: Bu mikroskobik parçacıklar genellikle rüzgar, ekipmanlar ve temizlik işlerinden kaynaklanan tozlar ve havada yüzen parçacıklardır. Tozlu ortamlarda göz korumanızı kullanın. En küçük zerreler bile gözünüze zarar verebilir.

2-Yontma, Öğütme, Biçme, Fırçalama, Çekiçleme ve Elektrikli el aletlerinin kullanımından kaynaklanan parçaçıklar: Bu parçacıklar inanılmaz hızlı şekilde hareket ederler ve kurşun gibi kuvvetli çarparlar. Yüksekte çalışma yapılan yerlerde her zaman göz koruması kullan. Bazı işlerde tam yüz maskesinin altında kaynakçı gözlüğü kullanılması tavsiye edilebilir.

3-Görünmez Tehlikeler: Kaynak işlemlerinden veya lazerlerden kaynaklanan zararlı ışınları göremeyiz. Ve etkileri saatler sonrasına kadar hissedilmez. Bu şekildeki ekipmanları kullanırken göz korumanı kullan. Kaynak ışıklarına ve lazer ışınları kullanılan yerlere doğrudan bakma.

4-Sıvılar: Katran ve asfalt gibi sıcak sıvılar, çözücüler, boya, duvar veya metal temizlemek için kullanılan solüsyonlar yüzünüze sıçrarsa gözünüzde önemli hasara neden olabilirler. Konteynırlar arasında sıvı taşırken ve asidik veya kostik temizleyiciler kullanırken uygun göz koruması ve tam yüz maskesi kullanmak gereklidir.

GEÇİCİ KARANLIK

Göz yaralanmaları bir saniye dilimi içinde gerçekleşir. Yani bu toplantıdan sonra işinize döndüğünüzde göz korumanızı sağlayın. Görüşünüzü koruma konusunda kör olmayın.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


 

Ekli dosyalar

  • -156- Goz Korumasi.doc
    116 KB · Görüntüleme: 11
Üst