• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Göz Emniyeti Için Tedbirli Çalışma -90-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Sabit bir taşlama makinesinin üstündeki sağlık güvenlik tabelasında “TAŞLAMA MAKİNESİNDEN SİPERLİKLERİ ÇIKARTMAYIN ÇÜNKÜ YEDEK GÖZ ve PARMAKLAR TÜKENMİŞTİR” esprili bir anlayış ile yazılıdır. Bu gerçekten doğrudur, gözlerin herhangi bir şekilde kazara zarar görmesi, kalıcı görme kaybı ile sonuçlanabilmektedir.

Gözleri ile ilgili hafif veya ciddi kazalar geçirmiş işçilerde, kişisel koruyucu donanım kullanma ve gözler için emniyetsiz durumları ortaya çıkarma konusunda bilinçlenme görülmektedir. Ancak henüz canı yanmamış diğer çalışanlar tedbirsiz çalışarak bu tehlikeleri maalesef hafife almaktadır. Bu noktada, görme yetimizi tehlikelerden korumak için alabileceğimiz ve hatta almamız gereken tedbirlere değinmenin ve bunların üzerinde biraz düşünmenin hepimize faydası olacaktır.

Gözlerinizin emniyeti için aşağıdaki kurallara uyun :

  • Gözün zarar görme riskinin olduğu her işte, tam kapalı gözlük (goggle), yüz siperi vb. uygun bir göz koruyucu kullanın
  • Kullanacağınız göz koruyucu kişisel donanımı kullanım öncesi kontrol edin. Kirlenmiş, yağlanmış, çizilmiş, yıpranmış vb. hasar görmüş donanımı kullanmayın aksi taktirde bozuk veya yetersiz görmenize neden olurlar. Biraz vakit ayırın ve hasarlanmış koruyucuları ya temizleyin ya da daha iyisi, yenisi ile değiştirin.
  • Özellikle asit, kostik, vb. tehlikeli sıvı kimyasalların ambalajlarını açarken çok dikkatli olun. Kapakların açılması esnasında kimyasal sıçrama / püskürme tehlikesi ile gözlerin veya yüzün yaralanma riski vardır.
  • Kimyasalların (buhar, toz, duman vb.) veya partiküllerin çalışma havasında bulunduğu işyerlerinde asla kontakt lens kullanmayın. Kontakt lens, bir iş güvenliği koruyucu donanımı değildir.
  • Taşlama makinesi gibi bir elektrikli alet ile çalışırken, özellikle yüzünüz ile alet arasında, aletten herhangi bir nedenle parçacıkların kopup yüzünüze fırlaması riskine karşı, mümkün olduğunca emniyetli bir çalışma mesafesi bırakmaya dikkat edin.
  • Çalışırken daima dikkatinizi işinize verin, aklınız yaptığınız işte olsun, özellikle gözler için riskli işler yaparken. Unutmayın, ufacık bir metal çapağının gözünüzü yaralaması an meselesidir, siz ne olduğunu anlamadan bir saniyeden de kısa sürede kazaya uğrarsınız.
  • Eğer gözünüze bir parçacık isabet ederse, sakın onu çıkarmak için gözünü ovmaya kalkmayın. Gözü ovma hareketi adeta zımpara etkisi gösterir, göze çok daha fazla zarar verirsiniz. Parçacığı çıkarmak, için temiz ve ılık su çırparak gözünüzü yıkayın.
  • Keski, tornavida, çekiç vb. el aletlerinde, aşınmış / yıpranmış başlara karşı dikkatli olun. Yanlış veya uzun süreli kullanımdan dolayı başları körelmiş, ezilmiş, çatlamış, çizilmiş, çapak çapak olmuş el aletleri her zaman göz kazalarına neden olmuştur.
Unutmayın, gözlerinizi işyeri tehlikelerine karşı koruyacak tek kişi sizsiniz.Kullandığınız her aletin bir yedeği vardır ama gözlerinizin yedeği yoktur.

Kaynak :
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


 

Ekli dosyalar

  • -90-Göz Emniyeti icin Tedbirli Calisma.doc
    121 KB · Görüntüleme: 9
Üst