• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçici Görevlendirme Formu Hk.

Üyeler Görebilir
Aynı firma içerisinde birimler arasında destek amaçlı personeller belirsiz sürelerde yer değiştiriyor . Bu durumla ilgili formda tam olarak neler olmalı veya yasal olarak nelere dikkat edilmeli ?

Üyeler Görebilir
- Çalışmanın başlayacağı tarih
- Çalışmanın bitmesi öngörülen tarih (Çalışma şayet belirsiz süreli ise zaten bu geçici görevlendirme olmaz... Geçici görevlendirme ise max 6 ay ve en fazla iki kez görevlendirme yapılabilir...). Belirsiz süreli bir çalışma ise sil baştan çalışanın bir işte görevlendirme doküman/prosedürü
- Güvenli Çalışma Talimatları
- İSG eğitim bilgileri
- Zorunluluk kapsamında olan işler için MYK
- Zorunluluk kapsamında olan işler için Mesleki eğitim
- İlgili mevzuatlar gereği zorunlu ise sürücü belgesi
- Özel riskler içeren (kimyasal, biyolojik risk etmenleri, yüksekte çalışma vb.) çalışmalar için işe yönelik riskler ve korunma yöntemleri , eğitim
- Görevlendirilen iş için gerekli KKD , bilgi-zimmet
- Yapılacak çalışma , çalışma alanı veya bulunan ekipmanlar dolaysıyla maruziyetlere yönelik mevzuatta belirtilen ; çalışma süresi ve ara dinlenme sürelerinin tebliği
- İşyeri Hekim değerlendirmesi

Tüm bunları kontrol list şeklinde forma ekleyerek sonunda geçici görevlendirme prosedürünün tamamlanması için sırasıyla işyerinizdeki hiyerarşi doğrultusunda ilgili birim yöneticilerinin imza etmesi sonunda İSG açısından değerlendirme yapıp Uzman olarak onaylayabilirsiniz.