• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geçerli operatörlük belgesi

qwerty1

Kayıtlı Üye
Sertifika
C Sınıfı
Firma
Pluscon
Merhabalar, iş makinesi operatörü için özel üniversitelerin 40 saatlik kurslar yada onun gibi diğer belgeler geçerli sayılıyor mu ?

qwerty1Merhaba,
İş makinesi kullanacak arkadaşların 5580 sayılı kanuna göre yetkilendirilmiş operatörlük kurslarından eğitim ve sınav sonrası operatörlük belgesi almış olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra operatörlük belgesinin yeterli olmadığı 3 iş kolu mevcut.
1-Elektrikli transpalet
2-Forklift
3-İstif makineleri
Yukarıda yazılı 3 operatörlük için, operatörlük kurslarından gerekli belge alındıktan sonra Endüstriyel Taşımacılık MYK belgesine başvuru yapılması gerekmektedir.

Üniversiteler ve Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilen hayat boyu öğrenme\sürekli eğitim adı altındaki belgelerin bir geçerliliği bulunmamaktadır.