• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Evdeki tehlikeli kimyasal tepkimeler!

Enver Çığşar

Yönetim Grubu
Katılım
1 Temmuz 2014
Şehir
Balıkesir
Sertifika
B Sınıfı
Firma
Takip İş Güvenliği
8505
Evde kullanılan bazı temizlik malzemelerini karıştırmanın ölümcül olabileceğini biliyor muydunuz? Birçok temizlik ürünü amonyum hidroksit (amonyağın sulu çözeltisi) içerir. Evlerimizde sık kullandığımız diğer bir kimyasal, sodyum hipokloritin sulu çözeltisi olan çamaşır suyudur.
Yıkanacak çamaşırlarımıza çamaşır suyu ekleriz, aynı zamanda çamaşır suyunu genel temizlik ve evde dezenfeksiyon için kullanırız. Bu iki kimyasalı karıştırısanız, kimyasal tepkimeyle kloramin denilen zehirli gazlar oluşur. Bu gazları solumak ölümcül olabilir. Internette, bu kimyasalları ve aynı zamanda diğer evde yaygın kullanılan kimyasalları karıştırma sonucu birçok ciddi yaralanma ve ölüm raporu bulabilirsiniz.
Önümüzdeki ayın Beacon yazısında, birçok kuruluşun uygun olmayan kimyasalları karıştırmanın olası tehlikelerini bildirmek için kullandığı kimyasal etkileşim matrisi ile ilgili bahsedeceğiz.

Ne yapabilirsiniz?

Bu Beacon’ı aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşınız.
Proses güvenliği bilginizi evinize taşıyın! Tehlikeli malzeme ve proseslerle çalıştığınız için, işinizden uzakta kıymetli olan özel deneyim ve eğitime sahipsiniz. Arkadaşlarınıza ve ailenize, işinizde tehlikeli malzemeleri elleçlerken yapacağınız gibi, güvenlik önlemlerine uymalarını hatırlatın. Hayat kurtarabilirsiniz! Örneğin:
Herzaman ev ürünlerinin üzerinde bulunan uyarı etiketlerini okuyun; kullanım ve depolama için önerilen önlemleri uygulayın.
Herzaman ürün etiketinde belirtilem tavsiye edilen koruyucu ekipmanı kullanın.
Evde tehlikeli malzemelerle çalışırken, herzaman çalışma alanınızda tehlikeli buharı dağıtması için iyi havalandırmanın olduğundan emin olun.
Ev ürünlerini, muhtemel etkileşimlerini ve sonuçlarını tamamen anlamadan karıştırmayınız.
Arkadaşlarınız ve aileniz için iyi bir örnek teşkil edin. Evide tehlikeli malzeme kullandığınızda, işinizde gösterdiğiniz özenle muamele edin. Eğer tehlikeli malzemeleri gerekli güvenlik önlemlerini almadan kullanan başka insanlar görürseniz, malzemeleri nasıl güvenli kullanacaklarını anlamalarında yardımcı olun.

kaynak.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst