• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Cfpa-e diploma eği̇ti̇mi

ftherdm

Kayıtlı Üye
Sertifika
B Sınıfı
Firma
Enerjisa Üretim
Herkese Merhaba, CFPA-E eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Eğitim hakkında detaylı bilgisi olan veya eğitimi alan arkadaşlar var mı ?

Merhabalar, CFPA-E nin hangi eğitiminden bahsediyorsunuz? Birde sorunuz eğitim içeriğine mi yönelik yoksa farklı bir konu mu?

ftherdmBahsettiğiniz CFPA-E Yangın Önleme Diploma Programının iki ünitesi. Bu eğitim Avrupa Yangından Korunma Dernekleri Konfederasyonu (CFPA-E) tarafından geliştirilmiş bir eğitim programıdır. AVrupa birliğinin 26 ülkesi tarafından tanınmaktadır. Ülkemizde de yasal olarak geçerli olmadığını biliyorum fakat yanılıyor olabilirim. Fakat bu eğitim mutlaka bakış açınızı ve yangın konusunda ki yetenklerinizi arttıracaktır.

Ülkemizde yangın konusunda akredite bir eğitim yok diye biliyorum. Üniversiteler tarafından düzenlenen birkaç eğitim programını inceledim, eğitim süresi genelde 1 gün buna sınavda dahil. Demek oluyor ki çok çok temel düzeyde eğitim veriyorlar.

Gelelim sorduğunuz eğitime. Diploma programı iki döngüden (teknik ve yönetim döngüleri) oluşmaktadır:

Teknik Döngünün tamamlanması yaklaşık 6-24 ay sürmektedir ve aşağıdakileri içerir:
  • Beş günlük Yangın Riski Değerlendirmesi Temel Kursu
  • Yedi bağımsız çalışma biriminin tamamlanması
  • Üç saatlik yazılı sınav.
Bu döngüde başarılı olursanız Yönetim Döngüsü için başvurmaya hak kazanacaksınız. Yönetim Döngüsü, kayıttan sonraki 6-12 ay içinde tamamlanmalıdır. Yönetim döngüsü içeriği aşağıdakilerden oluşmaktadır:
  • Sizi ödevinizi yazmaya hazırlayacak beş günlük bir kurs
  • Ödeviniz 6-12 ay sonra, ikinci 5 günlük kursun sonunda sunulacaktır.
Eğitim süreleri size az görünebilir fakat bu eğitimlerde oldukça fazla araştırma yapmanız gerekecektir ve bu araştırmalarda öğrendiğiniz bilgiler sınav sürecinde de karşınıza çıkacaktır. Kısacası bizlerin alışık olduğu eğitim verilsin, eğitimdeki konularda sınav yapılsından daha fazlası bu eğitim ve değerlendirme süreci.

Türkiye de bu eğitimi NTSS firması aracılığıyla alabilirsiniz. Yabancı eğitim sağlayıcılarla karşılaştırdığınız da oldukça da ekonomik olmaktadır.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!