• Sayın Üyeler,

Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Bu Sizi Öldürecek -155-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Kendisini her zaman en sevdiği şakaları ile “Bu sizi öldürecek!” diyerek tanıtan bazılarını biliyorum. İşletmede el şakaları ile tanınan çokbilmiş insanları görüyorum ve aynı şeyi söylediklerini düşünüyorum. “Bu sizi öldürecek!”

Kesinlikle hepimiz şakayı ve gülmeyi severiz. Bazı durumlarda yapılan bir şaka değildir ve gülmeler acı çığlıklarına dönerler.

Çocukken en iyi sporun birini itmek veya çelme takmak olduğunu düşünürdük. Ve buna benzer şeylerin asla büyümeyen bazı marifetli yetişkinler tarafından fabrikalarda yapıldığını görmüştüm. .

Çocuklar genelde düşerler. Onların kemikleri esnektir ve kolay kırılmazlar. Okul oyun alanlarında hızlı makineler ve beton zeminler bulunmaz. Fakat yetişkin birini düşürürseniz çocuk gibi olmadığını ve sakatlayıcı bir yaralanma şansına sahip olacağını göreceksiniz.

Birini korkutma bir diğer yaygın çocuk şakasıdır. Belki rahatsız eden bir şakaya maruz kalan kimseyi görmediniz ama sık sık olmaktadır. Belki korkutulan kişinin kalp rahatsızlığı vardır. Belki ağır bir malzeme taşıyan kişinin taşıdığı yük düşebilir ve ayağı ezilebilir. Belki makine üzerinde çalışan birinin korkması onu tehlikeye sokar belki de platformdan düşmesine neden olur.

Hava hortumları ile şaka yapmak isteyen bazı erkeklerin içindeki bebeği açığa çıkarır. Basınçlı hava hortumları ile şaka yapmayı eğlenceli sanan (aslında eğlenceli değil sadece öldürücüdür) mesai arkadaşları tarafından öldürülen bir sürü insan vardır.

Sözde arkadaşları tarafından basınçlı hava hortumu ile yüzüne toz püskürtülen ve gözünü kaybeden birçok insan var.

Kalabalık bir işyerinde yapılan her türlü eşek şakaları güvenlik açısından tehlikelidir.

Bazı durumlarda şakacının güvenliği için bile tehlikelidir. Şaka yapılan kişinin kızdığını, kendini kaybettiğini ve eline geçen anahtar, çekiç, bıçak gibi malzemeleri fırlattığını ve niyeti iyi olan şakacının yaralı bir şekilde hastanede bulunduğunu birçok kez okudum.

O halde küçük çocuklar gibi değil erişkin erkek ve kadınlar gibi davranalım. Eğer güzel bir esprin varsa bize anlattığında ona gülebiliriz.

Ama işyerinde eşek şakalarını ve el şakalarını bir tarafa koyalım (yapmayalım)

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Ekli dosyalar

• -155- Bu Sizi Oldurecek.doc
    117 KB · Görüntüleme: 12