yüksel61bilgiler için teşekkürler
öncelikle patlamadan korunma dökümanı hazır ve bu bölüm için uygundur raporu var.
havalandırma tesisatının uygundur raporu var
vinçlerin periyodik muayenelerinin uygundur raporu var
çalışanların kkd ve msds eğitimleri var
isg talimatları kaza geçiren personelin var
isg uyarıcı levhaları kimyasalllarla çalışırken kkd kullan vb levhalar kaza olan bölümde var
risk değerlendirmesinde nitrasyon bölümündeki kimyasallarla çalışma ile ilgili analizler var
vinç kullanma ile ilgili risk değerlendirme raporu var
kimyasallarla ilgili risk değerlendirme raporu var (bunu msdse bakarak kendim yapmıştım kimyasalın zararlılık ifadeleri önlemleri ilkyardımda yapılması gerekenler filan içerikli)
kaza olan bölümde kullanılan kimyasalların msdsleri duvarda asılıdır
fakat: vinci kullanan personellerin myksı yoktur.bunun içinde
kurul ve tespit öneri defterinde vinç kullanan personelin myk belgesi aldırılması gerektiğini yazılı,görselli ve sözlü olarak söyleyip tüm kurul üyelerinden imza almıştım ek olarak kimyasalların sıçramasına karşılık çalışan personelin yapılan işlemden uzak bir alan belirlenip çalışana ısıya dayanıklı ve kimyasalın vucuduna teması için tulum vb ekipman alınması istemiştim sözümüzü dinlemediler ve kaza yaşandı
çalışan şikayetçi değilmiş ama olay yeri inceleme geldi bilirkişi uzaktan rapor hazırlıycak büyük ihtimal şikayet olamadan olay yeri gelir mi ? burda iş güvenliği olarak neyi eksik yapmışım yada burda çalışanın hatası nedir işverenin hatası nedir bunu bilmek istiyorum