• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Baretler -146-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Ortalama bir baretin ağırlığı yaklaşık 400 gramdır. Ortalama bir insanın kafa ağırlığı ise yaklaşık 6.5 kg’dır. Demek ki doğru kullanıldığı ve bakıldığı zaman her 1 gram güvenlik, kafanın yaklaşık 16 gram ağırlığına denk gelir.

Beyin vücudun kontrol merkezidir. Beyinin herhangi bir bölgesinde oluşacak hafif bir hasar vücudun bazı bölgelerinin işlevsiz kalmasına neden olur. Kafatası normal şartlarda beyni korur. Fakat düşme veya düşen cisimlerden kaynaklanan bir yaralanma olasılığı varsa ilave bir koruma gerekir.

Baret sadece düşen cisimlerden kaynaklanan yaralanma olasılığını düşürmez aynı zamanda kafanızı makine, havalandırma kanalı, tavan bağı teli gibi şeylere çarpmalara karşı korur. İletken olmayan baretler elektrik şokları ve yanıklara karşı koruyucudur. Asla elektrik işleri yakınında metal baret kullanmayın.

BARETLERİMİZİ NASIL KULLANMALIYIZ?

Siz baretinize daha iyi bakarsanız o da size daha iyi bakacaktır. Size bazı öneriler verelim;
  1. Başınız ile baretin dış kabuğu arasında açıklık yaratmak için süspansiyon (askı) sistemini düzgünce ayarlayın.
  2. Havalandırma için delik açmayın, ısıtmayın veya bükmeyin.
  3. Sertleştirilmiş şapkalarla değiştirmeyin çünkü onlar yeteri kadar güçlü değillerdir.
  4. Baretinizi boyamayın.
  5. Baretin içine kafanız haricinde başka bir şey koymayın. Baretin içine sigara ve not defteri gibi hiçbir şey koymayın.
  6. Baretinizi siperlik kısmı arkaya gelecek şekilde ters giymeyin.
BAZI GENEL ŞİKAYETLER VE BUNLARIN ASLI ( İÇYÜZÜ)

Bazen baretlerle ilgili aşağıdaki şikayetleri duyarız. Ama bunların gerçek bir dayanağı var mıdır?

Çok ağır” Baretler normal şapkalardan 100 gram kadar daha ağırdır, fakat sağladığınız ekstra koruma ağırlıktan daha değerlidir.

Çok sıcak” Ölçümler sıcak havada baretin içinin dışarıdan daha serin olduğunu göstermektedir.

Baş ağrısı yapıyor” İki kat yükseklikten kafanıza yumruk gibi düşen bir cisim daha fazla baş ağrısı verir. Üstelik doğru bir şekilde ayarlanan bir baretin baş ağrısı yapması için hiçbir tıbbi neden yoktur. Süspansiyon (askı) sistemini değiştirmeyin çünkü tasarlanmış korumayı sağlamaz.

Başımda durmuyor “ Haklısınız aşırı rüzgarlı havada başınızda durmaz. Çene bağı bu sorunu çözecektir. Baretiniz doğru ayarlanmışsa, ne kadar eğilmek ve bükülmek zorunda kalsanız bile yerinden kımıldamadığını göreceksiniz.

Gürültülü” Bu sizin hayalinizdir. Aslında düzgün kullanılan baretlerin bazı mesafelerde kulağınızı gürültüden koruyacağını testler göstermektedir.

KULLANMADIKÇA FAYDASI OLMAZ

Baret faydalı bir güvenlik elemanıdır. Diğerleri gibi maksimum koruma sağlamak için düzgün ayarlanması, giyilmesi ve iyi koşullarda saklanması zorunludur.

Sabit fikirli olmayın, baret takmayı alışkanlık haline getirin.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


 

Ekli dosyalar

  • -146- Baretler.doc
    122,5 KB · Görüntüleme: 8
Üst