• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Ağır Ekipman Güvenliği -240-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Ekskavatör, loder, greyder, silindir ve dozer gibi ağır ekipmanların kullanımı, her zaman için, ekipmanı emniyetli kullanabilecek yetkinlik ve yetilere sahip olduğunu kanıtlamış operatörler tarafından yapılmalıdır. Yerde çalışanlar ekipmanın etrafında emniyetli nasıl çalışılır ve nasıl uzakta durulur konularında eğitilmelidir. Operatör veya ekipmanın etrafında çalışan diğerleri tarafından ortaya konan emniyetsiz uygulamalar çok ciddi durumlar yaratabilir. Eğer ekipman bir çalışana çarparsa veya ekipman devrilirse ciddi yaralanmalar gerçekleşebilir.

Operatör ve ekipman etrafında yerde çalışanlar için birkaç genel iş güvenliği kuralı aşağıda verilmiştir:

1) İyi iletişim şarttır. Operatör ve işaretçi arasında standart el işaretleri kullanılmalıdır. Operatörler yerde çalışanların yerlerini tam olarak bilmelidir ve yerdeki çalışanların yüksek görünürlüklü yelek giymeleri operatörün yerlerini kolayca bulmasına yardımcı olacaktır. Ekipman üzerinde, etrafta çalışan herkesin duyabileceği geri manevra sireni olmalıdır. Telsizler de iyi bir iletişim aletidir.

2) Ağır ekipmanlar üzerinde ilgili standartlara uygun Devrilme Karşı Koruma Sistemi (ROPS) olmalıdır. ROPS, makina devrilirse operatörü korumak üzere tasarlanmıştır. Devrilme veya şahlanma durumunda operatörün koltuğundan fırlamaması için emniyet kemeri daima takılı olmalıdır. Eğer rampalarda çalışılıyorsa, rampa aynasının enine hareket edilmekten kaçınılmalıdır. Mümkün olduğunca rampa aynasında yukarı aşağı hareket edilmelidir. Açık kazı alanları etrafında çalışma yapılırken, çok daha dikkatli davranılmalıdır.

3) Gerektiğinde işitme koruması kullanılmalıdır. Ekipman etrafındaki gürültü düzeyi potansiyel olarak işitme kaybına yol açabilecek seviyede ise, ekipman üzerinde veya etrafında her zaman koruyucu tıkaç veya kulaklık kullanın.

4) Asla ekipman üzerine atlayarak binmeyin veya atlayarak inmeyin. Ağır ekipman üzerine çıkarken ve inerken operatörler her zaman üç nokta teması kuralına uymalıdır. Üç nokta teması kuralı da, iki ayak basamakta iken bir elin tutamakta, iki el tutamakta iken bir ayağın basamakta olmasını gerektiren ve dolayısıyla ekipmanla üç noktadan sürekli teması zorunlu kılan bir kuraldır.

5) Ekipmanı düzenli aralıklarla kontrol edin ve bakımını yapın. Ekipman bakımlarını üreticinin önerileri doğrultusunda tamamlayın. Ekipmanın tüm parçaları üzerinde yapılacak iş güvenliği kontrolleri yetkin biri tarafından yürütülmelidir. İşe başlamadan önce ekipman etrafında yürüyerek bir kontrol yapılması tavsiye edilir.

İnşaat sahalarında ağır ekipmanların dahil olduğu yaralanmaların, diğer kaza türlerine göre ölümle sonuçlanma olasılığı daha yüksektir. Ağır ekipman ile veya etrafında çalışırken şirketin tüm iş güvenliği kurallarına ve prosedürlerine uymak hayati önem taşımaktadır.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


 

Ekli dosyalar

  • -240- Agir Ekipman Guvenligi.doc
    119,5 KB · Görüntüleme: 9
Üst